SiolNET. Novice Črna kronika
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vodstvo UKC Ljubljana zaradi financiranja raziskovalnih projektov prejelo grožnje

0,08

termometer

UKC Ljubljana
Vodstvo ljubljanskega kliničnega centra je danes prejelo anonimno pismo z grožnjami. Na policiji zadevo trenutno preverjajo. Foto: Klemen Korenjak

Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je prejelo anonimno pismo z grožnjami, povezano s financiranjem raziskovalnih projektov. Kot so v zavodu zapisali na družbenem omrežju Twitter, so zadevo predali policiji. Na policiji zadevo trenutno preverjajo.

Grožnje so najverjetneje povezane s projektom predstojnika oddelka za intenzivno interno medicino UKC Ljubljana Marka Noča, ki na zadnjem razpisu Javne agencije za raziskovalno dejavnost (ARRS) ni dobil podaljšanja financiranja.

Argument Novice Argument: Kako je priznani kardiolog ostal brez raziskovalnega programa #foto #video

Zgodba je v javnosti završala tik pred koncem lanskega leta, podrobno so jo prejšnji četrtek predstavili tudi v oddaji Argument na Planetu. V postopku ocenjevanja javne agencije za raziskovalno dejavnost so mednarodni ocenjevalci program Noča ocenili s premalo točkami, potrebnimi za financiranje oziroma pridobitev javnih sredstev.

Oddaja Argument Novice Konflikt interesov: državni denar članom sveta za medicinske vede, Noč brez programa #video

ARRS zagotavlja, da so procesi preverjanja projektov neodvisni

Na agenciji vse od konca lanskega leta zagotavljajo, da so procesi preverjanja projektov neodvisni. Noč v svojih kritikah agencije poudarja, da imena ocenjevalcev v razpisu še vedno niso znana, čeprav bi jih morali razkriti že konec leta. Po poročanju STA je bila sicer odobrena velika večina projektov, ki so jih ocenjevalci imeli na mizi.

Marko Noč Novice Marko Noč: Sledite denarju in našli boste ljudi, ki iz ozadja obvladujejo zdravstvo #intervju

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin