Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 10. 2024,
14.44

Osveženo pred

20 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Natisni članek

bencin gorivo Nigerija eksplozija

Sreda, 16. 10. 2024, 14.44

20 minut

V eksploziji cisterne z gorivom v Nigeriji umrlo več kot 140 ljudi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,43

V eksploziji cisterne z gorivom na severu Nigerije je umrlo več kot 140 ljudi, je danes sporočila tamkajšnja agencija za izredne razmere. Nesreča se je zgodila po tem, ko je cisterna zapeljala s ceste, da bi se izognila trčenju s tovornjakom. Pred eksplozijo so na prizorišču nesreče številne žrtve skušale pridobiti iztekajoče gorivo.

Policija je sprva poročala o 94 smrtnih žrtvah in 50 ranjenih. Številne žrtve nesreče so skušale pridobiti gorivo, ki se je iz cisterne stekalo po cesti in v odtoke, je francoski tiskovni agenciji AFP povedal predstavnik nigerijske policije.

Po navedbah predstavnika agencije za izredne razmere so v množičnem grobišču pokopali več kot 140 ljudi. Ob tem je opozoril, da bi se število žrtev nesreče lahko še povečalo.

Nesreča se je zgodila v torek v mestu Majia v severni zvezni državi Jigawa.

Nigerijsko zdravniško združenje je tamkajšnje zdravnike pozvalo, naj priskočijo na pomoč pri obvladovanju navala ranjencev, ki jih sprejemajo v začasno vzpostavljenih urgentnih sobah.

Počivališče Mosor Jug, Petrol
Novice BMW povzročil hudo nesrečo na Petrolovi črpalki, ena oseba umrla

Gorivo se je v Nigeriji izredno podražilo

Odkar je predsednik države Bola Ahmed Tinubu lani ukinil subvencije, se je pogonsko gorivo v Nigeriji podražilo za petkrat. Hkrati ga pogosto primanjkuje, zaradi česar se ljudje poskušajo tudi na nevarne načine dokopati do goriva.

Obup prebivalcev se je prejšnji teden še povečal, ko je državna naftna družba že drugič v nekaj več kot mesecu dni dvignila cene goriv, še navaja AFP.

Ne spreglejte