Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 1. 2016,
7.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

avtocesta avtocesta nesreča nesreča megla noad

Nedelja, 31. 1. 2016, 7.47

8 let

Umrli Slovenec in Slovenka, Romun ter državljan BiH (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V sobotnem verižnem trčenju med priključkom Senožeče in razcepom Nanos je bilo udeleženih med 150 in 170 ljudi. Primorsko avtocesto so okoli polnoči ponovno odprli.

V nesreči so umrli 60-letni državljan Slovenije z Vrhnike, 19-letna državljanka Slovenije iz Ljubljane, 63-letni državljan Romunije in 30-letni državljan BiH, je potrdila tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec.

V nesreči je bilo več oseb huje in lažje poškodovanih, odpeljali so jih v bolnišnice v Izolo, Šempeter in Ljubljano. Točno število poškodovanih še ni znano, saj policija še vedno zbira podatke, lažje poškodovani pa so se v bolnišnicah zglasili tudi naknadno. V nesreči je bilo po do zdaj zbranih podatkih udeleženih več kot 55 osebnih vozil, sedem tovornih vozil in en avtobus, so še sporočili s policije. Po številu udeleženih vozil gre za najhujšo nesrečo v zgodovini Slovenije.

Policisti še naprej zbirajo obvestila, opravljajo razgovore z udeleženimi in ugotavljajo natančnejši potek dogodkov. Več informacij o nesreči bodo sporočili jutri ob 12. uri na tiskovni konferenci.

"Kaj je bil razlog nesreče, najbrž nikoli ne bomo mogli zagotovo vedeti, poskušamo pa pridobiti čim več informacij, kar bo trajalo še nekaj časa," je dodala Leskovčeva.

Devetindvajset poškodovanih so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana ter v bolnišnici v Izolo in Šempeter pri Gorici. V UKC Ljubljana so pripeljali deset ponesrečencev, od teh so trije hospitalizirani. Eden je italijanski državljan. Pri dveh gre za zlome in potrebujeta operativni poseg. Zdravstveno stanje vseh treh je stabilno. Preostalih sedem ponesrečencev so že včeraj odpustili iz bolnišnice.

V šempetrski bolnišnici so sprejeli tri ponesrečence, dva slovenska in enega madžarskega državljana, nam je pojasnila direktorica bolnišnice Nataša Fikfak. Enega so takoj odpustili. Drugi je na oddelku in čaka na vizito, po besedah Fikfakove bi lahko bolnišnico zapustil danes. Tretja ponesrečenka je na intenzivni negi, a ni v smrtni nevarnosti, pravi sogovornica.

V Izoli so sprejeli 18 poškodovanih, devet so jih zadržali, dva v intenzivni negi, nihče pa ni v smrtni nevarnosti, poroča Delo.

Vožnja v napačno smer Je pa danes malo pred 9. uro na primorski avtocesti življenja ogrožal voznik, ki je vozil v napačno smer. Zaradi vožnje v nasprotno smer so bili v nevarnosti vozniki, ki so vozili iz smeri Postojne proti Kopru.

Ne spreglejte