SiolNET. Novice Črna kronika
4,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ugrabitelj avtobusa v Kranju lani grozil z razstrelitvijo #video

4,92

termometer

Devetinštiridesetletni Kranjčan, ki je v Ljubljani sinoči ugrabil mestni avtobus s potniki in voznikom, po posredovanju policije pa je umrl na kraju dogodka, ima za seboj bogato policijsko kartoteko. Septembra lani je med drugim v prostorih kranjske enote uprave za javna plačila grozil z razstrelitvijo. Pogajanja s policijskim pogajalcem so propadla, posredovati so morali specialci. Nazadnje je osumljenec konec prejšnjega meseca v enem od blokov v Ljubljani razbijal vrata in stekla z gasilnim aparatom, pri čemer je aparat tudi sprožil.

Devetinštiridesetletni Primož Zupan, ki je v Ljubljani sinoči ugrabil avtobus, je po besedah vodje sektorja za organizirano kriminaliteto na ljubljanski policijski upravi Stojana Belšaka slovenski državljan s stalnim prebivališčem na območju Kranja. Policija ga je v preteklosti obravnavala zaradi več različnih kaznivih dejanj in prekrškov z elementi nasilja.

Policisti so ga nazadnje obravnavali, ko je v bloku razbijal z gasilnim aparatom

"Večkrat je nasilno nastopal proti uradnim osebam, med kaznivimi dejani so tudi poškodovanje tuje lastnine, povzročitev lahke telesne poškodbe, nasilje v družini, protipraven odvzem prostosti v povezavi z nasiljem v družini, kršitev nedotakljivosti stanovanja in zatajitev," je pojasnil Belšak.

Ugrabitelj avtobusa je stari znanec policije. Video: Planet


Osumljenca so konec letošnjega marca nazadnje obravnavali medvoški policisti. Te so obvestili, da moški v enem od stanovanjskih blokov v Ljubljani z gasilnim aparatom razbija vrata in stekla. "Gasilni aparat je takrat tudi sprožil. Pozneje so ga obvladali policisti, potreboval je zdravniško pomoč. Začasno je bil hospitaliziran," je razlagal Belšak.

Preberite še:

avtobus ugrabitev ljubljana lpp Novice Podrobno: kaj se je dogajalo na ugrabljenem avtobusu LPP? LPP Novice Avtobus LPP ugrabil 49-letni Kranjčan, pred tem je grozil tudi na avtobusu Arrive #video Franc Strle Novice Nekdanji kriminalist o ugrabitvi avtobusa: Policiji je varnost spolzela iz rok Policija Kranj Novice Moški, ki je grozil z razstrelitvijo, se je predal policistom #foto

V Kranju grozil z razstrelitvijo, posredovati so morali specialci

Večje medijske pozornosti je bil deležen osumljenčev incident iz decembra lani, ko se je z nahrbtnikom zadrževal v prostorih enote uprave za javna plačila v središču Kranja, pri tem pa grozil z razstrelitvijo. Policisti so zaradi njegovih groženj evakuirali stavbo na Slovenskem trgu 2, saj je moški trdil, da ima pri sebi nevaren predmet.

Potem ko se je moški predal policiji, preiskovalci v nahrbtniku niso odkrili nevarnih snovi. Potem ko se je moški predal policiji, preiskovalci v nahrbtniku niso odkrili nevarnih snovi. Foto: STA

"Policijski pogajalec je bil takrat neuspešen, zadevo so rešili specialci. Moškemu so po predaji pomagali zdravstveni delavci, bil je tudi hospitaliziran," je pojasnil Belšak. Moški se je predal po dveh urah, v dogodku pa se ni poškodoval nihče. Policisti v nahrbtniku na koncu niso odkrili nevarnih snovi.

V oddaji Danes so govorili tudi z Eriko Šlibar Mulej, odvetnico ugrabitelja avtobusa. Spregovorila je o svoji nekdanji stranki in včerajšnjem dogodku. "Seveda nisem vedela za te stvari, zato sem toliko bolj pretresena, v tem tednu sva bila tudi v stiku po telefonu, dogovorjena sva bila za sestanek v prihodnjem tednu, zato me je ta novica toliko bolj pretresla," je povedala za Planet. Njegova odvetnica je bila namreč vrsto let, zastopala ga je v večini incidentov, v katere je bil vpleten.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin