Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 3. 2021,
10.29

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,61

7

Natisni članek

taksi nesreča nesreča

Sreda, 3. 3. 2021, 10.29

3 leta, 1 mesec

Taksistu tri leta zapora za tragedijo v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,61

7

slovenska policija | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Taksistu Zemirju Hušidiću, ki je decembra 2016 na za promet zaprti Slovenski cesti v Ljubljani do smrti zbil 18-letnika, je sodišče dosodilo tri leta zapora. Izreklo mu je tudi prepoved vožnje motornih vozil kategorije B za najdaljši možni čas, dve leti, poročajo današnji časniki.

Tragedija se je zgodila 10. decembra 2016 okoli pol treh zjutraj. Hušidić je peljal po Slovenski iz smeri Gosposvetske. V križišču s Šubičevo je trčil v 18-letnika, ki je po prehodu za pešce prišel z njegove desne pri rdeči luči za pešce na semaforju. Ta je za posledicami hudih poškodb glave dva dni kasneje umrl v kliničnem centru, poroča Dnevnik.

Taksist je v svoj zagovor povedal, da je čakal na stranke pri diskoteki Top Six, da jih pelje v klub Cirkus. Z njimi v avtu je speljal in, kot je dejal, prevozil določeno razdaljo. Potem se spomni le še trčenja. Po izračunu sodnega izvedenca je taksist v 18-letnika trčil s hitrostjo 70 kilometrov na uro, piše STA.

"Ne pred nesrečo ne po njej ni bil kaznovan zaradi prometnega prekrška"

"Šlo je za nekaj sekund nepremišljenega ravnanja. Ne gre za nevarnega voznika, ne pred nesrečo ne po njej ni bil kaznovan zaradi prometnega prekrška," je pred razsodbo dejal njegov zagovornik Žiga Peternel. Predlagal je pogojno kazen, če pa ta vendarle ne bi prišla v poštev, pa največ dve leti zaporne kazni, ki bi jo odslužil z delom v splošno korist. Tožilka Liljana Tomič pa je po poročanju Dnevnika predlagala štiri leta in pol zapora.

"Družina zaradi izgube sina neznansko trpi. Še dodatno pa jih je prizadelo, da je tudi po nesreči še vozil kot taksist, kot da se ne bi nič zgodilo," je pred izrekom sodbe povedala pooblaščenka družine umrlega 18-letnika Tina Boštjančič, povzema Delo.

Hušidić pa je v zaključni besedi še enkrat ponovil, da obžaluje dogodek in poudaril, da mu je žal staršev. Krivde za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti ni priznal, ker da nesreče ni mogel preprečiti, še pišejo časniki, povzema STA.

Ne spreglejte