SiolNET. Novice Črna kronika
3,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Silvestrovo na Dolenjskem: streljanje, 11-letnik za volanom avta in kraja brejih ovc

3,04

termometer

slovenska policija
Slovenski policisti so v silvestrski noči obravnavali tudi šest kaznivih dejanj nasilja v družini. Zaradi kaznivih dejanj in prekrškov so pridržali devet oseb, zaradi nezakonitega prehoda državne meje pa 23. Foto: Siol.net

Silvestrska noč za policiste ni bila nič kaj praznična. Skupno so obravnavali 68 različnih prekrškov in 25 kaznivih dejanj, nekaj lažjih poškodb zaradi pirotehnike, na Dolenjskem tudi streljanje. 

Policisti so v dveh primerih zasegli skupno 633 pirotehničnih izdelkov, obravnavali so tudi štiri lažje poškodbe zaradi pirotehnike. Od tega so dva primera obravnavali gorenjski policisti. V enem primeru je moški z vžigalnikom prižgal pirotehnično sredstvo za signalno pištolo, ki mu je ob eksploziji poškodovala roko. V drugem primeru pa je moškega zadel košček rakete in mu poškodoval oko, so sporočili s kranjske policijske uprave.

Z otroki uporabljal pirotehniko

Moškega, ki je z otroki v strnjenem naselju uporabljal pirotehniko, so policisti na Jesenicah obravnavali že v torek dopoldne. Na objestno rabo ga je najprej opozoril občan. Ker ga ni upošteval, pa je na pomoč poklical policiste. Ti so kršitelju zaradi prekrška izrekli globo, poroča STA.

d Planet TV Indira novo leto dočakala v Avstraliji

Policisti v Novem mestu, Metliki in Črnomlju so obravnavali tudi več prijav streljanja, od katerih gre v nekaj primerih verjetno za uporabo pirotehnike. V dveh naseljih v okolici Novega mesta in v naselju v okolici Metlike jim je uspelo zaradi hitre intervencije najti in zaseči tulce vojaškega streliva, preden bi jih osumljenci pospravili.

Krogla priletela v žleb stanovanjske hiše

Na Kuzarjevem kalu je krogla neznanega kalibra priletela v žleb stanovanjske hiše, poškodovan ni bil nihče. Okrog 2. ure ponoči so policisti opravili hišno preiskavo v Brezju, kjer naj bi se skrival osumljenec z orožjem. Zaradi streljanja in suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti obravnavajo 31-letnika iz okolice Novega mesta in 38-letnika iz okolice Metlike. Policijska preiskava še poteka, so še sporočili z novomeške policijske uprave.

dojenček Novice Preberite, kje se je rodil prvi novorojenček v letu 2020

Novomeške policiste pa so v torek popoldne poklicali v Rakovnik pri Birčni vasi, kjer so lastniki ugotovili, da so jim s pašnika ukradli ovna, tri breje ovce in jagnje.

Denar Novice Ste vedeli? Od 1. januarja veljajo te pomembne novosti.

11-letnik za volanom

Policisti so poleg tega včeraj v Novem mestu trem voznikom zasegli avtomobile, ker so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Med njimi tudi 11-letnemu otroku, ki je vozil osebni avtomobil, ki mu je registracija potekla pred štirinajstimi dnevi. Plačilni nalog bodo napisali njegovemu očetu, ki je bil sopotnik v vozilu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin