SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Romunu zasegli ukraden kombi, poln ukradenih motornih žag in kosilnic

3

termometer

 | Foto:
Policisti so v sredo okoli 6. ure na mejnem prehodu Obrežje med pregledom tovornega vozila, s katerim se je pripeljal 21-letni državljan Romunije, ugotovili, da je vozilo ukradeno v Franciji.

Poleg tovornega vozila so zasegli tudi štirikolesnik in več kot 80 žag, preiskovalni sodnik pa je za voznika odredil pripor.

Voznik policistom ni znal pojasniti izvora predmetov Kot so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto, je mejna policija na Obrežju opravila temeljito mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. Pri preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bilo vozilo ukradeno. V tovornem delu vozila so našli tudi razstavljen štirikolesnik, ki je bil po ugotovitvah policistov prav tako ukraden v Franciji.

Med pregledom so policisti v tovornem delu vozila našli še 82 motornih in električnih žag, 39 kosilnic na nitko, puhalnik za listje, dele motornih žag in različne dele vozil, ki so bili v tovornem delu vozila skriti za manjvrednimi predmeti in rabljenim pohištvom. Voznik policistom ni znal pojasniti izvora predmetov, so navedli na PU Novo mesto.

Policisti so tovorno vozilo, štirikolesnik in ostale predmete zasegli, o ugotovitvah pa seznanili preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca. Osumljenca so s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prikrivanja privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Kot so še pojasnili na novomeški policijski upravi, kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem izvora zaseženih predmetov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin