SiolNET. Novice Črna kronika
3,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Preobrat v preiskavi dveh smrti na Štajerskem: kriminalisti so se zmotili

3,37

termometer

policija |  | Foto: STA
Foto: STA

Končne ugotovitve preiskave marčevske družinske tragedije, ki se je končala s smrtjo zakoncev iz Spuhlje v mestni občini Ptuj, so po današnjem poročanju časnika Večer razgalile, da so se kriminalisti zmotili, ko so izključili možnost, da si je moški smrtne rane prizadejal sam. Izkazalo se je, da je bila v prepiru med zakoncema žrtev samo ženska.

Kot kažejo ugotovitve, sta se 58-letni moški in njegova dve leti mlajša soproga - šlo naj bi za podjetnika, ki sta se ukvarjala z vrtnarstvom - 28. marca v jutranjih urah hudo sprla v družinski hiši. Po poročanju lokalnega časnika Štajerski tednik naj bila zakonca  v ločitvenem postopku. 

Na kraju dogodka naj bi ju zjutraj našla hči. Ženska je bila ob prihodu reševalcev in policistov mrtva, moškega pa so hudo poškodovanega odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je tri dni kasneje umrl.

Policija slika Novice Na Ptuju mož umoril svojo ženo

Najprej napadalec mož, nato žena, zdaj spet mož

Prvo uradno izjavo o ugotovitvah preiskave je policija v javnost posredovala nekaj ur po dogodku, ko je bil moški še živ. Takrat so bili kriminalisti prepričani, da je moški z nožem umoril svojo ženo in si poskušal vzeti življenje. Domačini so takrat za Večer dejali, da je policija pri paru pogosto posredovala prav zaradi agresivnega moža, zato prve ugotovitve kriminalistov niso nikogar presenetile.

Štiri dni po tragediji pa je mariborska policijska uprava v javnost posredovala informacijo, da pokojna ženska ne velja več za glavno žrtev, ampak za morilko, češ da ji je mož smrtne rane prizadejal šele potem, ko ga je z nožem napadla prva in ga hudo poškodovala.

A se je po poročanju Večera pokazalo, da so se kriminalisti hudo zmotili. Zaradi rezultata obdukcije na truplu 58-letnika so bili primorani preiskavo zavrteti na začetek. Ta teden so jo zaključili, njihova končna verzija pa se je zelo približala prvim ugotovitvam, torej temu, da je bila v prepiru med zakoncema žrtev samo ženska, saj si je mož potem, ko je ženi vzel življenje, smrtne rane prizadejal sam.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin