SiolNET. Novice Črna kronika
0,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Požar v desetem nadstropju bloka v Velenju je bil podtaknjen

0,58

termometer

Gasilci
Foto: Ana Kovač

Na Jenkovi cesti v Velenju je ponoči zagorelo v desetem nadstropju stanovanjskega bloka. Kriminalisti so ugotovili, da je ogenj v svojem stanovanju zanetil 76-letni moški, ki so mu zaradi suma storitve kaznivega dejanja požiga že odvzeli prostost.

Kot so sporočili s policije, je 76-letnik trenutno hospitaliziran v psihiatrični bolnišnici.

Ker je ponoči obstajala nevarnost razširitve požara, so gasilci in policisti evakuirali stanovalce iz šestih stanovanj v dveh nadstropjih in jih začasno namestili v glasbeni šoli v Velenju. Z velenjske občine so sporočili, da so danes v Mladinski hotel Velenje namestili dve družini z dvema otrokoma, ki bodo tam bivali vsaj teden dni.

Stanovalci iz nižjih nadstropij so bodo čez dan lahko vrnili v svoja stanovanja, medtem ko bi stanovalce iz poškodovanih stanovanj lahko namestili tudi v stanovanjske enote velenjske občine, vendar trenutno ni potrebe po tem.

Upravnik stavbe podjetje Habit se že dogovarja za čimprejšnjo sanacijo strehe. Glede na napovedan dež v prihodnjih dneh bodo v pripravljenosti tudi gasilci za morebitno prekrivanje poškodovane strehe z zaščitno folijo.

Požar so pogasili gasilci prostovoljnih gasilskih društev Velenje, Šalek in Pesje, poškodovanih pa ni bilo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin