Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 4. 2020,
16.28

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,85

35

Natisni članek

noad policija nesreča nesreča smrt prehitevanje

Nedelja, 19. 4. 2020, 16.28

4 leta

Policisti v luči sinočnje tragedije: Ne streznijo jih niti smrtne žrtve #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,85

35

Nepravilno prehitevanje | V bližini včerajšnje tragedije smo danes v samo 20 minutah ugotovili dve nepravilni prehitevanji, ki sta včeraj vodili v prometno nesrečo s smrtnim izidom, opozarjajo mariborski policisti. | Foto PPP Maribor

V bližini včerajšnje tragedije smo danes v samo 20 minutah ugotovili dve nepravilni prehitevanji, ki sta včeraj vodili v prometno nesrečo s smrtnim izidom, opozarjajo mariborski policisti.

Foto: PPP Maribor

Sinoči smo poročali, da je na slovenskih cestah ugasnilo še eno življenje. V prometni nesreči na glavni cesti med Kamnico in Mariborom je včeraj umrl 56-letni voznik. Policisti so odgovorili, da je za nesrečo odgovoren 32-letni voznik, ki je kolono treh vozil prehiteval v trenutku, ko je mimo v nasprotni smeri pripeljal 56-letnik. Povzročitelj nesreče je vozil pod vplivom alkohola, mariborski policisti pa razočarani opozarjajo, da so v bližini sobotne nesreče danes v samo 20 minutah zabeležili že dve nepravilni prehitevanji.

Na mariborski policijski upravi pojasnjujejo, da je 32-letni moški okoli 19.50 vozil osebni avtomobil po glavni cesti iz smeri Kamnice proti Mariboru. Pred naseljem Maribor, kjer vozišče poteka po klancu navzdol in v desnem preglednem ovinku, je dohitel kolono treh vozil.

slovenska policija
Novice Na slovenskih cestah ugasnilo še eno življenje

Za nesrečo odgovoren 32-letni voznik, ki je prehiteval

Vsa tri vozila je začel prehitevati tako, da je zapeljal v levo preko prekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče in to kljub dejstvu, da je takrat nasproti pravilno pripeljal 56-letni voznik osebnega avtomobila. Zaradi tega sta vozili čelno trčili s prednjima levima deloma. Po trčenju so odpadli deli obeh vozil poškodovali še avtomobil, ki ga je kot prvega v koloni vozil, ki jih je prehiteval 32-letnik, pravilno vozil 58-letni voznik.

V trčenju se je 56-letni voznik tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Povzročitelj prometne nesreče in njegov 38-letni sopotnik sta se v nesreči lažje telesno poškodovala. Reševalci so ju z reševalnim vozilom prepeljali v mariborski klinični center. 58-letni voznik v prometni nesreči ni bil poškodovan.

policija ponoči
Novice Vinjen prehiteval kolono treh vozil in čelno trčil

Policisti opozarjajo: Nekaterim nič ne strezni glave

Na mariborski policijski upravi pojasnjujejo, da tako kot že nekaj let vse aktivnosti usmerjajo v to, da bi izboljšali stanje prometne varnosti. "Ugotavljamo, da nekaterim nič, popolnoma nič ne strezni glave. Tudi smrtne žrtve ne. V neposredni bližini včerajšnje tragedije smo danes popoldan v samo 20 minutah ugotovili dve kršitvi, ki sta včeraj vodili v prometno nesrečo s smrtnim izidom – nepravilni prehitevanji," so poudarili na Policijski upravi Maribor.

"Ugotavljamo, da nekaterim nič, popolnoma nič ne strezni glave. Tudi smrtne žrtve ne," poudarjajo na Policijski upravi Maribor. | Foto: PPP Maribor "Ugotavljamo, da nekaterim nič, popolnoma nič ne strezni glave. Tudi smrtne žrtve ne," poudarjajo na Policijski upravi Maribor. Foto: PPP Maribor

ogenj, požar
Novice Zagorelo v stanovanju, reševalci pomagali enemu človeku

Povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel povzročitelj sobotne prometne nesreče v organizmu 0,65 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, zaradi česar so mu odredili strokovni pregled. Še dovoljeno vsebnost alkohola v organizmu, šlo je za 21 miligramov na liter izdihanega zraka, so policisti ugotovili tudi pri 58-letnem vozniku.

Policisti bodo povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Letos se je na območju mariborske policijske uprave zgodilo pet prometnih nesreč, v katerih je umrlo pet ljudi, še dodajajo na Policijski upravi Maribor.

Ne spreglejte