Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 11. 2020,
11.36

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

3

Natisni članek

policija smrt Koper

Ponedeljek, 9. 11. 2020, 11.36

3 leta, 5 mesecev

Policija še ne more potrditi, ali je šlo pri padcu z balkona v Kopru za umor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

3

Koper | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Potem ko so v nedeljo pred stanovanjskim blokom v Kopru našli žensko in moško truplo, so s Policijske uprave (PU) Koper danes sporočili, da trenutno ne morejo potrditi navedb v medijih, da je bilo storjeno kaznivo dejanje umora, saj preiskovalne aktivnosti še potekajo, vključno z obdukcijo.

Pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije na PU Koper Dejan Grandič prav tako v izjavi za medije zaradi interesa preiskave ni mogel povedati, ali je bila ženska pred padcem iz balkona tudi zabodena ter kakšne predmete so našli in zasegli v stanovanju žrtve.

"Trenutno potekajo vse aktivnosti zaradi razjasnitve okoliščin tega dogodka, tako da ne moremo odgovoriti na vprašanje o motivu tega dogodka, prav tako tudi ne tega, ali je bilo pri tem dogodku storjeno kaznivo dejanje," je v izjavi povedal Grandič.

Koprska policija je v nedeljo obvestilu občanke pred blokom na Cesti na Markovec našla trupli 49-letne Koprčanke in njenega 51-letnega zunajzakonskega partnerja, sicer hrvaškega državljana, ki je imel prijavljeno bivališče prav tako na Hrvaškem. Ženska naj bi bila prav tako tujka, vendar je že več let živela v Kopru in imela tudi slovensko državljanstvo.

Policisti in kriminalisti so opravili ogled kraja dejanja in na kraju zbrali potrebna obvestila, preiskovalna sodnica pa je odredila sodno obdukcijo obeh trupel. Danes nadaljujejo zbiranje obvestil in druge aktivnosti za razjasnitev vseh okoliščin.

sveča svečka smrt
Novice Pri Kopru iz devetega nadstropja v globino zgrmela moški in ženska

O smrti državljana Hrvaške so v nedeljo obvestili hrvaško diplomatsko-konzularno predstavništvo v Sloveniji, so danes še sporočili s PU Koper.

Po navedbah Primorskih novic so sosedje pred dogodkom iz stanovanja, kjer je živela 49-letna ženska, slišali prepir in kričanje. Kot so dodali, naj bi po nekaterih domnevah moški po prepiru v globino z devetega nadstropja porinil žensko, nato pa je skočil še sam.

Po navedbah Grandiča policija doslej zoper nobenega od umrlih partnerjev ni posredovala zaradi kaljenja miru. Potrdil pa je, da sta bila v času dogodka v stanovanju sama, še navaja STA.

Ne spreglejte