Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 11. 2020,
14.01

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

4

Natisni članek

Maribor avtocesta avtocesta prekoračitev hitrosti noad

Ponedeljek, 2. 11. 2020, 14.01

3 leta, 5 mesecev

Divjali več kot 200 kilometrov na uro, zdaj jih čakajo visoke kazni #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

4

Prekoračitev hitrosti | Vse tri kršitelje čakajo visoke denarne kazni in več kazenskih točk. | Foto PPP Maribor

Vse tri kršitelje čakajo visoke denarne kazni in več kazenskih točk.

Foto: PPP Maribor

Mariborski prometni policisti so v petek v manj kot treh urah ujeli kar tri voznike osebnih avtomobilov, ki so po avtocesti vozili s hitrostjo več kot 200 kilometrov na uro. Vse tri čaka visoka denarna kazen, še posebej enega od njih, ki je vozil pod vplivom alkohola. Ob tem na policiji spet opozarjajo voznike, da spoštujejo cestnoprometne predpise.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so vse kršitelje odkrili med poostrenim nadzorom prometa s policijskim službenim civilnim vozilom z vgrajenim videonadzornim sistemom. Najprej so pozno popoldne pri divjanju zalotili 44-letnega Mariborčana, ki je na podravski avtocesti zunaj naselja Prepolje vozil s povprečno hitrostjo 221 kilometrov na uro. To ga bo stalo 1.200 evrov denarne kazni, dobil bo tudi devet kazenskih točk, poroča STA.

slovenska policija
Novice Krvav petek v dveh romskih naseljih

V manj kot treh urah trije vozniki prekoračili hitrost 200 kilometrov na uro

Uro in pol pozneje so na isti avtocesti zunaj naselja Zlatoličje ujeli 42-letnega državljana Hrvaške, ki je peljal 202 kilometra na uro. Tudi njemu so izdali plačilni nalog za 1.200 evrov in izrekli devet kazenskih točk, a je polovični znesek izrečene globe plačal neposredno na kraju dogodka.

Kršitelje so policisti odkrili med poostrenim nadzorom prometa s policijskim službenim civilnim vozilom z vgrajenim videonadzornim sistemom. | Foto: PPP Maribor Kršitelje so policisti odkrili med poostrenim nadzorom prometa s policijskim službenim civilnim vozilom z vgrajenim videonadzornim sistemom. Foto: PPP Maribor

Malo pred 21. uro pa so policisti na štajerski avtocesti pri Slovenski Bistrici pri prehitri vožnji zalotili še 30-letnega Ptujčana, ki je vozil s povprečno hitrostjo 204 kilometre na uro. Ob tem je preizkus alkoholiziranosti pokazal še 0,35 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, zato so mu možje v modrem začasno odvzeli vozniško dovoljenje, mu izdali plačilni nalog v višini 1.800 evrov ter izrekli 17 kazenskih točk.

Policisti ob tem spet pozivajo vse voznike, da spoštujejo cestnoprometne predpise in vozijo po omejitvah hitrosti. Kljub opozorilom namreč še zmeraj ugotavljajo hujše kršitve voznikov, ki s tem ogrožajo svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu. Prav neprilagojena hitrost je še zmeraj najpogostejši primarni vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, poroča STA.

slovenska policija
Novice Prijeli Sirca, ki sta pomagala nezakonitim prebežnikom
Ne spreglejte