Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 5. 2017,
14.01

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

deklica otrok sojenje

Ponedeljek, 29. 5. 2017, 14.01

6 let, 10 mesecev

Oče jeseniške deklice: Ne morem verjeti, da so kaj takega lahko storili otroku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
samohranilka, mati, otrok | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Na današnjem nadaljevanju sojenja Sandi Alibabić in Mirzanu Jakupiju za smrt dveletne deklice julija lani so zaslišali očeta deklice. Povedal je, da pred tragičnim dnem ni nikoli posumil, da njegova nekdanja partnerica in njen novi partner z deklico surovo ravnata ali jo pretepata, kar jima očita obtožnica.

Senad Kardašević, oče lani umrle deklice, je na kranjskem okrožnem sodišču danes izpostavil, da njegova najmlajša hči nikakor ni bila poseben ali zahteven otrok, kakor trdi Jakupi. Prav tako je poudaril, da ga ne Alibabićeva ne Jakupi nista nikdar prosila, da bi on pazil na hčerko ali prevzel skrb zanjo. Če bi mu povedala, da ne moreta skrbeti zanjo, bi to tudi storil.

Pri Alibabićevi in Jakupiju ostala le najmlajša hči

Potem ko se je decembra 2015 Alibabićeva odselila k Jakupiju, so se s pomočjo centra za socialno delo dogovorili, da dve hčerki ostaneta pri svojem očetu, dve pa gresta z mamo. Ker je kasneje ena od hčera imela težave s sladkorno boleznijo, je tudi ta odšla živet k očetu. Pri Alibabićevi in Jakupiju je tako ostala le najmlajša hči.

Kot je povedal Kardašević, so stiki potekali po dogovoru, dodal je, da pri deklici nikdar ni opazil večjih poškodb, le kakšne manjše buške in praske, ki naj bi jih dobila pri padcih. Nazadnje jo je videl sredi junija, ko mu prav tako ni potožila, da jo kaj boli, opazil je le, da je shujšala.

"Če bi vedel, kaj se dogaja, bi bila oba pokojna"

V skladu z dogovorom jo je želel videti tudi konec junija, vendar se je Alibabićeva izgovorila, da jo čuva varuška. Ker mu je tudi 1. julija ni pripeljala, jo je sam nameraval iti iskat 2. julija. "Vendar je bilo že prepozno, saj sem izvedel, da je v bolnišnici," je pojasnil.

"Ves ta čas nisem nič posumil. Ne morem verjeti, da so kaj takega lahko storili otroku. Če bi vedel, kaj se dogaja, bi bila oba pokojna," je na sodišču večkrat ponovil Kardašević. Zaradi verbalnega spopada med njim in Jakupijem so sojenje za kratek čas morali tudi prekiniti.

Ne spreglejte