Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 1. 2018,
13.08

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

alkohol vožnja pod vplivom alkohola policija Dolenjska

Torek, 2. 1. 2018, 13.08

6 let, 3 mesece

Obnemogli 54-letnik za volan sedel z 2,8 promila alkohola

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
alkohol, vožnja

Dolenjski policisti so imeli v minulih dneh nemalo dela tudi z vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola. V petek popoldne so v Krškem ustavili 56-letnika, ki je vozil z 2,7 promila alkohola. Še malce višjo stopnjo alkoholiziranosti pa je pokazal alkotest obnemoglega voznika v Brežicah. 54-letnik je za volan sedel z 2,8 promila alkohola.

Krški policisti so v petek popoldne zasegli osebni avtomobil 56-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Nekaj pred 14. uro se je voznik zaradi očitnih težav pri upravljanju vozila znašel na drugi strani ceste in se zaletel v drog razsvetljave bencinskega servisa na Drnovem.

Ko so na kraj dogodka prišli policisti, so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je najbolj verjetno pojasnil nenavadno vedenje. Rezultat alkotesta je namreč pokazal kar 1,28 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka oziroma okoli 2,7 promila.

Omagal med vožnjo, nato pa napihal 2,8 promila

V soboto popoldne so brežiški policisti prejeli obvestilo, da je voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste in nasedel na brežini. Na trkanje po oknu se ni odzival, tako da policisti niso vedeli, ali spi oziroma ali pa potrebuje zdravniško pomoč.

Brežiški policisti so nato 54-letnemu Brežičanu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,36 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka oziroma okoli 2,8 promila.

Ker voznik ni bil sposoben poklicati koga od domačih, da bi poskrbeli zanj, so to vlogo prevzeli policisti. Odredili so mu pridržanje do streznitve in tako poskrbeli za njegovo varnost in varnost preostalih udeležencev v prometu. Zoper voznika bodo policisti v postopku o prekršku podali obdolžilni predlog.

V požaru v Župelevcu huje poškodovan 70-letnik 

Prav tako v soboto popoldne so brežiške policiste obvestili o požaru v naselju Župelevec, v katerem se je huje poškodoval 70-letnik. Po prvih ugotovitvah policistov je kuril v doma narejeni peči, pri čemer naj bi zaradi odprtih vrat kurišča ogorki padli iz peči in zanetili ogenj, ta se je razširil na vso dnevno sobo in ostrešje. Pri gašenju se je 70-letnik huje opekel. Po prvi pomoči na kraju dogodka so ga reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico, od tam pa v ljubljansko bolnišnico. Ogled, o katerem so obvestili tudi dežurnega preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca, so policisti končali v nedeljo dopoldne in pri dogodku izključili tujo krivdo.

Moški v Brežicah pod vplivom alkohola udaril policista

Brežiški policisti so morali v soboto zvečer posredovati tudi pri eni od trgovin, kjer je ležal okrvavljen moški. Reševalci so imeli z moškim precej dela. Vidno opitega so ga prepričevali, da bi šel z njimi na pregled v bolnišnico, kar je s kriljenjem rok odklanjal.

Med kriljenjem je moški nato udaril policista in mu presekal ustnico. Policisti so moškega zato začasno pridržali, opravili ogled kraja dogodka, nato pa 69-letnika izpustili v domačo oskrbo. Zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe ga bodo kriminalisti kazensko ovadili.

Ne spreglejte