Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 7. 2014,
15.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

SKB rop

Petek, 4. 7. 2014, 15.41

8 let

Obdolženi na kraju največjega bančnega ropa v zgodovini Slovenije (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes se je nadaljevalo sojenje domnevnima roparjema banke SKB, na predlog obrambe pa so si ob 14. uri vse stranke v postopku znova ogledale kraj največjega ropa v zgodovini Slovenije.

Ogled kraja je predlagala obramba, zagovornik obdolženega Saše Noseta pa razloga, zakaj je ta dokazni predlog predlagal tako pozno, ni želel izdati. Kot je pojasnil, njegova naloga ni, da medijem razlaga, zakaj kaj predlaga. Tožilka Blanka Žgajnar ni natančno vedela, kaj je obramba z ogledom želela doseči.

Pred prostore banke SKB se je tako pripeljala vrsta avtomobilov, sodni senat s predsedujočo sodnico Polono Herman, tožilko Blanko Žgajnar, ter kombi, v katerem sta bila s pravosodnimi policisti varovana obdolžena Dejan Vidmar in Sašo Nose. Fotokopije odpustnice iz beograjske klinike ni Danes je sodišče sicer predstavilo dokumente, ki so jih kar nekaj časa čakali iz Beograda. Tamkajšnja policija je namreč prostore klinike, kjer naj bi bil obdolženi Vidmar ravno v času ropa, preiskovala zaradi utaje davkov, med zaseženimi listinami pa naj ne bi bilo odpustnega lista za obdolženega Vidmarja.

Ta je namreč kot alibi za čas ropa, kise je zgodil v noči na 1. november 2005, navajal, da je bil od 30. oktobra do 2. novembra na beograjski kliniki. Sodnica je po ogledu dokumentacije ugotovila, da v dokumentaciji ni fotokopije odpustnega lista.

Obdolženi Vidmar po smrti svoje partnerice Zorice našel dve fotografiji, domnevno posneti v kliniki Obdolženi Vidmar – naj spomnimo, da so se svojci v torek poslovili od ugrabljene in brutalno pretepene Zorice Škrbić, ki je za posledicami umrla, medtem ko uprava zapora zaradi varnostnih razlogov njenemu partnerju Vidmarju na pogreb ni dovolila – je danes v spis vložil dve fotografiji z datumom 1. november 2005, ki naj bi bile posnete prav na tej kliniki. Te naj bi našli po Zoričini smrti. Sodnica ni bila prepričana, da je na fotografiji prav Vidmar. V ponedeljek končni govori Sojenje v zadevi SKB se tako približuje koncu, v ponedeljek pričakujemo končne govore, nato pa tudi sodbo v imenu ljudstva.

Rop SKB banke se je zgodil v noči na 1. november 2005. Roparji so v banko prišli nekaj pred 23. uro, onesposobili varnostnika, prinesli orodje za vlamljanje in vlomili v 428 sefov. Vidmar naj bi neposredno sodeloval pri ropu, soobtoženi Sašo Nose pa je bil varnostnik v sefih in naj bi roparjem pomagal izvesti kaznivo dejanje.

Ne spreglejte