Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 1. 2013,
9.22

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Hrvaška stradanje otrok

Ponedeljek, 7. 1. 2013, 9.22

4 leta, 9 mesecev

Na Hrvaškem našli deklico v stanovanju, zamazanem s fekalijami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slavonski brod, hrvaško mesto tik ob meji z Bosno in Hercegovino, je šokiran. Starši so stradali svoja otroka, zaradi česar je eden umrl, dve leti in pol stara dojenčica pa je močno podhranjena.

V stanovanju, kjer so bile stene in tla zamazane s fekalijami, so policisti našli objokano, zapuščeno in podhranjeno deklico, staro približno dve leti in pol, piše Večernji list. Deklico so zaradi slabega zdravstvenega stanja nemudoma odpeljali v bolnišnico, Slavonski brod pa je ogorčen, saj je deklica živela v nezavidljivih okoliščinah.

V bolnišnico pripeljali mrtvo deklico Starši najdene deklice so sicer 27. decembra v bolnišnico pripeljali drugo hčerko, staro komaj tri mesece, ki pa je bila mrtva, še preden je dobila ustrezno zdravstveno oskrbo. Zdravniki so na dojenčici odkrili sledi nasilja in o tem vprašali starše, zaradi česar se je 32-letni oče začel vesti nasilno. Zdravniki so zato poklicali policijo.

Ko so policisti pomirili očeta, so odšli na njegov dom. Kar so videli, bi se lahko primerjalo s hollywoodskimi grozljivkami, še piše Večernji list. Stanovanje je bilo umazano od fekalij, v njem pa so našli prestrašeno dve leti in pol staro deklico, ki so jo nemudoma odpeljali v bolnišnico.

Stanovalci se niso vmešavali v družinsko dramo "Iz stanovanja so se neprekinjeno slišali kriki in jok. Moški je ženo in otroka redno zaklepal v stanovanje, vendar se nismo vpletali, saj nismo vedeli, kaj se dogaja," je povedal eden od stanovalcev bloka. O dogajanju za štirimi stenami pa niso vedeli tudi lastniki stanovanja, vendar so povedali, da se je moški z ženo in otrokom v stanovanje preselil pred devetimi meseci. Ko je podpisal vse dokumente, lastnikom stanovanja ni dovolil blizu stanovanja. "Vsa zgradba je vse leto smrdela po fekalijah, vendar nismo vedeli, od kod smrad prihaja," so še povedali pretreseni stanovalci.

Sicer pa naj bi imel 32-letnik, ki prihaja iz Bosne in Hercegovine, še dve ženi, s katerima ima devet otrok, za katere mu ni mar. Odredili so mu enomesečni pripor.

Ne spreglejte