Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 5. 2011,
16.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Janez Ujčič Maribor korupcija

Petek, 13. 5. 2011, 16.00

7 let, 12 mesecev

Mariborski podžupan Ujčič: Maribor ni evropska prestolnica korupcije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Maribor ni evropska prestolnica korupcije, čeprav ga nekateri prikazujejo kot takšnega, in vsak je nedolžen, vse dokler se mu ne dokaže krivda, je poudaril mariborski podžupan Janez Ujčič.

Prepričan je, da je ustvarjena medijska gonja proti županu Francu Kanglerju, ki se ga zadnje čase prikazuje le v negativni luči.

"Preseglo je raven dostojnosti" "Zadnje kampanje v medijih in vse, kar se dogaja s preiskovalnimi postopki, je preseglo raven dostojnosti. Maribor ni in verjetno nikoli ne bo evropska prestolnica korupcije, nikoli se ne bo prodal zasebnikom," je poudaril Ujčič.

"Vodstvo občine sprejema legitimne odločitve" "Vodstvo občine skupaj z županom in mestnim svetom sprejema veljavne, legitimne odločitve v skladu s statutom, poslovnikom in veljavno zakonodajo. Zato so tudi vse namišljene afere vedno podkrepljene z občinskimi veljavnimi dokumenti," je zatrdil.

Spomnil je, da se Maribor nahaja v gospodarski in socialni krizi, zato "ni čas za gonjo proti mestu, ampak za streznitev. Čas, da stopimo skupaj in izpeljemo Maribor na lepša pota".

Mariborski župan v središču obtožb "Maribor je lahko upravičeno ponosen na svoje dosežke. Marsikaj je bilo morda v preteklosti narejeno narobe, a o tem naj presodi sodišče. Dokler tega ne stori, je vsak nedolžen," je še dejal.

Mariborski župan Franc Kangler je v zadnjih dneh tarča številnih kritik na račun domnevno spornih poslov pri večini velikih gradbenih projektov v mestu v zadnjih letih. Prav tako naj bi imel v lasti več premoženja, kot je javno priznal.

Številne hišne preiskave Vrh so te kritike dosegle prejšnji teden, ko je bilo na širšem območju Maribora izvedenih več hišnih preiskav v okviru obsežne kriminalistične preiskave s področja korupcije in gospodarskega kriminala. Med preiskanimi sta bila tudi župan Kangler in direktorica občinske uprave Milica Simonič Steiner, sodni pripor pa je bil na koncu odrejen le za vodjo oddelka za okolje in prostor na mariborski upravni enoti Vinka Merca.

Po zadnjih podatkih je zaradi korupcije kazensko ovadenih sedem oseb. Poleg Merca so po neuradnih navedbah to še lastnik družbe MTB v stečaju Blaž Mlinarič, nekdanji direktor omenjene družbe Viktor Lednik, direktor in solastnik Konstruktorja Marjan Pinter, solastnik podjetja Org. Tend Danijel Keuc, direktorica KBM Investa Mira Flisar ter Milan Muršič iz podjetja MM Car.

Kanglerja se med kazensko ovadenimi ne omenja. Policijska preiskava zoper njega v tej zadevi še poteka. So pa policisti zoper Kanglerja že spisali dve kazenski ovadbi, in sicer v zadevah Toplarna in Dom pod Gorco.

Ne spreglejte