Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 11. 2019,
6.37

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

primorska avtocesta primorska avtocesta smrt noad prometna nesreča

Četrtek, 28. 11. 2019, 6.37

4 leta, 4 mesece

Huda nesreča migrantov na primorski avtocesti: dva mrtva #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Na primorski avtocesti se je okoli pol dveh zjutraj zgodila prometna nesreča, v kateri sta umrla dva človeka. Voznik je prevažal osebe, ki so nezakonito prestopile državno mejo, in policisti so mu odvzeli prostost. V vozilu je bilo poleg voznika osem sirskih državljanov in še ena mladoletna oseba.

Na primorski avtocesti se je ob 1.38 zjutraj med Brezovico in Vrhniko zgodila prometna nesreča. Voznik osebnega vozila je med vožnjo od Ljubljane proti Vrhniki prehiteval tovorno vozilo, med vračanjem na vozni pas pa je vozilo začelo zanašati in je trčilo v odbojno ograjo, so poročali na upravi za zaščito in reševanje.

En potnik umrl na kraju nesreče, drugi v ljubljanski bolnišnici

Eden od potnikov v vozilu je umrl na kraju nesreče. Dva potnika v kritičnem stanju so odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer pa je kmalu po nesreči umrl še eden od potnikov, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Fotogalerija
1 / 8

V nesreči so iz prtljažnega prostora padli trije ljudje, dve od teh sta umrla. Eden je po podatkih policije še v reanimaciji, še eden pa se je lažje poškodoval, poroča STA. Na zadnjem sedežu je bilo pet migrantov. Mladoletna oseba, ki je bila v času nesreče v vozilu, ni bila poškodovana.

Policija pridržala 42-letnega voznika iz BiH

Policisti so na kraju dogodka odvzeli prostost 42-letnemu vozniku, državljanu BiH. Ugotovili so, da je voznik v vozilu prevažal devet potnikov, od tega osem Sircev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na policiji po poročanju STA napovedujejo, da ga bodo ovadili zaradi kaznivih dejanj s področja prometa in tudi zaradi organiziranja nedovoljenega prehajanja meje. Za voznika so sicer že odredili strokovni pregled glede prisotnosti alkohola ali drugih prepovedanih substanc, a izidov še nimajo.

Migranti, ki so bili na kraju nesreče in niso bili poškodovani, so zaprosili za mednarodno zaščito. "Vse osebe so bile pregledane zaradi sumov prenosljivih bolezni, ki pa se do zdaj niso potrdili," so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

zemljevid | Foto: Uprava za zaščito in reševanje Foto: Uprava za zaščito in reševanje

Zaradi nesreče je bila avtocesta v smeri Primorske zaprta do 6.30. Posledice prometne nesreče so odstranili po približno petih urah. Pri oskrbi poškodovanih so posredovali tudi ljubljanski in vrhniški gasilci ter pomagali reševalcem. Na območju Policijske uprave Ljubljana je letos umrlo že 19 ljudi, kar je več kot v vsem lanskem letu, ko jih je umrlo 17, še poroča STA.

Ne spreglejte