SiolNET. Novice Črna kronika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Domnevnega ugrabitelja hrvaške 17-letnice lovijo v BiH

4

termometer

Notranji minister Republike Srbske v BiH, Stanislav Čađo, je potrdil, da njihove posebne policijske enote lovijo Dragana Paravinjo, ki ga na Hrvaškem povezujejo z ugrabitvijo 17-letne Antonije Bilić.

Kot je dejal, Paravinjo, ki je pobegnil v gozd, iščejo tudi s psi in helikopterji. Prijeli pa so njegovo soprogo. Čađo je potrdil, da so prijeli soprogo Paravinje, potem ko sta se zakonca z osebnim avtomobilom pripeljala na obisk k sorodniku v kraju Donja Srđevica. Milijano Paravinja so prepeljali v policijsko postajo v kraju Srbac, ki leži ob reki Savi na meji s Hrvaško. Paravinja pobegnil v gozd Hrvaški mediji so najprej poročali, da so Paravinjo prijeli v BiH, potem pa so poročali, da mu je sicer uspelo pobegniti v gozd proti planini Motajica. Policija je zdaj blokirala celotno območje.

Ključna oseba za nadaljevanje preiskave

Hrvaška policija ga išče zaradi informacij o najstnici, ki so je nazadnje videli 7. junija, ko je stopila v tovornjak, kakršnega naj bi peljal on. Poudarjajo sicer, da 43-letni Paravinja ni osumljenec, temveč je ključna oseba za nadaljevanje kriminalistične preiskave. Po forenzični analizi sledi, ki so jih našli v spornem tovornjaku in v hiši, ki jo je uporabljal na Hrvaškem, pa bodo lahko ugotovili, ali bo tudi osumljenec.

Paravinja je bil domnevno za krmilom tovornjaka zagrebške registracije, z modro kabino in belo prikolico, v katerega je menda vstopila Bilićeva, preden so za njo izgubili vsako sled. Najstnica je štopala na mostu čez reko Čikolo v zaledju Šibenika, nekaj kilometrov stran od vasi Kričke pri Drnišu, v kateri je živela.

Paravinja je živel v hiši njegovih sorodnikov na območju Obrovca, sosedje pa pravijo, da so ga nazadnje videli prejšnji ponedeljek. Med drugim naj bi pred zaposlitvijo v Zagrebu delal v Sloveniji. Hrvaški policisti so v sredo in danes preiskali celotno območje vasi, v kateri je Paravinja živel na Hrvaškem. Njegova družina pa živi v Srbiji.

V Srbiji za Paravinjo razpisana tiralica zaradi posilstva Hrvaški mediji poročajo, da je Paravinja v Srbiji obsojen za posilstvo in poskus posilstva, ter so za njim razpisali tiralico. Čađo je za HTV potrdil, da tudi v BiH iščejo Paravinjo zaradi posilstva. Mediji poročajo še, da ima menda tako hrvaško kot srbsko državljanstvo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin