Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 2. 2019,
14.51

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

2

Natisni članek

policija Črnomelj zaseg orožje

Sreda, 6. 2. 2019, 14.51

5 let, 2 meseca

Črnomelj: pri 46-letniku zasegli šest kosov orožja in več kot 700 kosov nabojev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

2

Policija slika | Fotografija je simbolična. | Foto Ana Kovač

Fotografija je simbolična.

Foto: Ana Kovač

Črnomaljski policisti so v torek dopoldne na podlagi sodne odredbe opravili hišno preiskavo pri 46-letniku iz okolice Črnomlja. V okviru preiskave so skupaj zasegli polavtomatsko puško, pet pištol različnih znamk in več kot 700 kosov različnih nabojev.

Policisti so ugotovili, da 46-letnik poseduje veljavno orožno listino za športno orožje od leta 2010, od leta 2017 pa tudi veljavni orožni list za varnostno orožje. Zaradi suma, da je lastnik orožja kršil določila zakona o orožju, so policisti orožje in strelivo skupaj z orožnimi listinami zasegli.

Policisti so pri 46-letniku zasegli šest kosov orožja in več kot 700 kosov različnih nabojev.
 | Foto: Policijska uprava Novo mesto Policisti so pri 46-letniku zasegli šest kosov orožja in več kot 700 kosov različnih nabojev. Foto: Policijska uprava Novo mesto Pri 46-letniku so policisti odkrili dve pištoli znamke CZ M57 Tokarev kalibra 7,62 milimetra, pištolo znamke CZ M70 kalibra 7,65 milimetra, pištolo znamke ISSC M22, kalibra LR 22 milimetrov, pištolo znamke Zastava Arms CZ 999 Scorpion kalibra devet milimetrov Parabellum in polavtomatsko puško znamke Češka Zbrojevka 858 Tactical 4P kalibra 7,62 milimetra.

Poleg omenjenega orožja so policisti zasegli še 113 nabojev kalibra 7,62 milimetra za pištoli M57, 52 nabojev kalibra 7,65 milimetra za pištolo M70, 50 nabojev kalibra devet milimetrov za pištolo CZ 999, 51 nabojev kalibra LR 22 milimetrov za pištolo M22 ter 456 nabojev kalibra 7,62 milimetra za polavtomatsko puško CZ 858 Tactical.

Novice S sekiro nad najemnika #video

Policisti bodo strelivo in orožje poslali na strokovno analizo

Policisti navajajo, da naj bi lastnik orožje prepuščal oziroma posojal drugim osebam, med sumi so tudi neprevidna, nestrokovna in malomarna uporaba in shranjevanje ter prepuščanje osebam, ki niso upravičene do posesti orožja. 

Strelivo in orožje bodo na policiji poslali na strokovno analizo, med drugim zaradi suma, da so določeni kosi orožja predelani. Polavtomatska puška CZ 858 je namreč na zunaj podobna ruski AK-47 oziroma kalašnikovki.

Informacijo prejeli od novinarjev

Informacija o domnevni zlorabi orožja je prišla do policije od novinarjev, ki so na javno dostopnem profilu družbenega omrežja Facebook opazili posnetek z več osebami, ki so bile pod očitnim vplivom alkohola ali drugih substanc, pri tem pa so bile v stiku z orožjem. Policisti so ugotovili, da gre za znane osebe z območja Črnomlja.

Po zaključenih strokovnih analizah bodo policisti uvedli postopek o prekršku zaradi kršitev zakona o orožju ali podali kazensko ovadbo zoper osumljenega lastnika orožja, upravni enoti pa predlagali odvzem orožja. Do takrat bo orožje pri policiji, so dodali na Policijski upravi Novo mesto.

Ne spreglejte