Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 2. 2019,
19.50

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

3

Natisni članek

Danes Danes sekira napad policija Maribor

Torek, 5. 2. 2019, 19.50

5 let, 2 meseca

S sekiro nad najemnika #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

3

Mariborski policisti so v zadnjih dneh obravnavali kar dva napada s sekiro. V enem je 50-letnik, ki ni opravilno sposoben, s sekiro po glavi udaril svojega starejšega sostanovalca. V drugem primeru pa je napad s sekiro doživel najemnik, ki ni plačeval najemnine. Na srečo se je napad končal le z lažjimi poškodbami. Namesto najemnine je napadalec prejel kazensko ovadbo.

Devetinšestdesetletnik je v nedeljo popoldne vstopil skozi vhod s hišno številko 69 in potrkal na vrata stanovanja, ki ga njegov sin oddaja v najem. "Takoj ko mu je najemnik odprl, ga je z roko udaril v obraz in ga ob tem lahko telesno poškodoval," je povedal Miran Šadl s Policijske uprave Maribor.

Sledilo je prerivanje med vrati, napadalec jih je vrgel s tečajev, nato pa je z manjšo sekiro začel zamahovati proti najemniku. "K sreči ga med mahanjem s sekiro ni zadel. Najemniku je celo uspelo prijeti za sekiro in jo napadalcu iztrgati iz rok," je dodal Šadl.

Čeprav se je spor po tem pomiril, bi se lahko končal veliko huje. Policisti so namreč kmalu po prihodu na prizorišče pri napadalcu odkrili še bajonet in štartno pištolo. In ga seveda prijeli.

Nezakonit pobiranja neplačane najemnine

Tak način pobiranja neplačane najemnine je seveda nezakonit, opozarjajo v brezplačni pravni svetovalnici. Prava pot sta blokada računa in sodna izterjava. Za izselitev sta potrebna sklep sodišča in poziv sodnega izvršitelja.

"Če najemnik prostovoljno ne izprazni stanovanja, potem pride sodni izvršitelj. Lahko tudi s ključavničarjem, ta mu omogoči nasilni vstop, nato izpraznijo stanovanje," je pojasnila Sanja Antonijevič iz Zavoda PIP - Pravnega in informacijskega centra Maribor.

Zaradi nepoznavanja postopkov, ki so pogosto dolgotrajni, se marsikateri najemodajalec odloči vzeti pravico v svoje roke. A tako kot 69-letnega napadalca na Kardeljevi cesti vas bo ob tovrstni izterjavi doletela kazenska ovadba.

Ne spreglejte