SiolNET. Novice Črna kronika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Celjski osumljenci tihotapili droge in ljudi

2

termometer

Celjski kriminalisti so v obsežni kriminalistični preiskavi pridobili dokaze zoper Celjane, ki so se ukvarjali z nezakonitim preseljevanjem tujcev in prodajo prepovedanih drog.

Celjski kriminalisti so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo pretekli teden izvedli več hišnih in osebnih preiskav ter drugih aktivnosti na območju policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto in Celje.

Aktivnosti so izvajali zaradi sumov korupcije, prometa s prepovedanimi drogami in nezakonitega preseljevanja tujcev. Pri tem so trem osebam odvzeli prostost, po prenehanju zakonskih pogojev pa vse tri izpustili.

Pridobivanje delovnih dovoljenj z ustanavljanjem gospodarskih družb Kriminalisti so ugotovili, da se je 61-letni osumljenec iz okolice Celja ukvarjal z ustanavljanjem gospodarskih družb ter posredovanjem in prodajo poslovnih deležev tujcem v najmanj 32 gospodarskih družbah. To je počel z namenom preslepitve pristojnih organov glede pravega namena vstopa državljanov tretjih držav na ozemlje Republike Slovenije in v druge države Evropske unije, s tem pa omogočil pridobitev delovnih in bivalnih dovoljenj najmanj 34 tujcem. Ti so zgolj navidezno nastopali kot družbeniki oziroma odgovorne osebe podjetij, ki so bila ustanovljena zgolj z namenom ilegalnih migracij. Večina od njih je že zapustila območje države in so na schengenskem območju, kar je bil tudi njihov namen.

Več tisoč evrov za začasno prebivanje v Sloveniji Kriminalisti so pridobili tudi dokaze zoper 24-letnega Celjana, ki je od tujcev zahteval plačilo več tisoč evrov in ga od sedmih oseb tudi prejel, ker jih je lažno prepričal, da bo s tem denarjem vplival na uradne osebe upravnega organa, ki so tujcem dejansko izdale dovoljenja za začasno oziroma stalno prebivanje v Sloveniji. Tudi večina teh tujcev, ki bodo ovadeni zaradi plačila tovrstnega posredovanja, je že zapustila ozemlje Slovenije.

Prevoz konoplje s Kosova v Slovenijo Isti osumljenec se je ukvarjal tudi s prepovednimi drogami. V začetku lanskega leta je organiziral prevoz okoli 13 kilogramov prepovedane droge konoplje s Kosova v Slovenijo. Hrvaški varnostni organi so omenjeno drogo zasegli na srbsko-hrvaški meji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin