Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 8. 2015,
14.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

tihotapljenje droga

Ponedeljek, 31. 8. 2015, 14.04

7 let, 12 mesecev

Celjski osumljenci tihotapili droge in ljudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Celjski kriminalisti so v obsežni kriminalistični preiskavi pridobili dokaze zoper Celjane, ki so se ukvarjali z nezakonitim preseljevanjem tujcev in prodajo prepovedanih drog.

Celjski kriminalisti so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo pretekli teden izvedli več hišnih in osebnih preiskav ter drugih aktivnosti na območju policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto in Celje.

Aktivnosti so izvajali zaradi sumov korupcije, prometa s prepovedanimi drogami in nezakonitega preseljevanja tujcev. Pri tem so trem osebam odvzeli prostost, po prenehanju zakonskih pogojev pa vse tri izpustili.

Pridobivanje delovnih dovoljenj z ustanavljanjem gospodarskih družb Kriminalisti so ugotovili, da se je 61-letni osumljenec iz okolice Celja ukvarjal z ustanavljanjem gospodarskih družb ter posredovanjem in prodajo poslovnih deležev tujcem v najmanj 32 gospodarskih družbah. To je počel z namenom preslepitve pristojnih organov glede pravega namena vstopa državljanov tretjih držav na ozemlje Republike Slovenije in v druge države Evropske unije, s tem pa omogočil pridobitev delovnih in bivalnih dovoljenj najmanj 34 tujcem. Ti so zgolj navidezno nastopali kot družbeniki oziroma odgovorne osebe podjetij, ki so bila ustanovljena zgolj z namenom ilegalnih migracij. Večina od njih je že zapustila območje države in so na schengenskem območju, kar je bil tudi njihov namen.

Več tisoč evrov za začasno prebivanje v Sloveniji Kriminalisti so pridobili tudi dokaze zoper 24-letnega Celjana, ki je od tujcev zahteval plačilo več tisoč evrov in ga od sedmih oseb tudi prejel, ker jih je lažno prepričal, da bo s tem denarjem vplival na uradne osebe upravnega organa, ki so tujcem dejansko izdale dovoljenja za začasno oziroma stalno prebivanje v Sloveniji. Tudi večina teh tujcev, ki bodo ovadeni zaradi plačila tovrstnega posredovanja, je že zapustila ozemlje Slovenije.

Prevoz konoplje s Kosova v Slovenijo Isti osumljenec se je ukvarjal tudi s prepovednimi drogami. V začetku lanskega leta je organiziral prevoz okoli 13 kilogramov prepovedane droge konoplje s Kosova v Slovenijo. Hrvaški varnostni organi so omenjeno drogo zasegli na srbsko-hrvaški meji.

Ne spreglejte