Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 6. 2011,
11.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

sojenje

Četrtek, 30. 6. 2011, 11.24

8 let

Balkanski bojevnik: obramba ponovno s pripombami nad prebrano dokumentacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V prebrani listinski dokumentaciji ni nobenih navedb, da naj bi prvoobtoženi Dragan Tošić dajal kakršna koli navodila v zvezi s preprodajo kokaina, trdi njegov odvetnik Marko Bošnjak.

Sojenje 17 obtoženim se je sicer nadaljevalo z branjem policijskih predlogov, tožilskih pobud in sodnih odredb. O prisluškovanju Khermayerju Prebrana dokumentacija se je pretežno nanašala na prisluškovanje Petru Khermayerju, saj so organi pregona sumili, da z Draganom Tošićem, Draganom Beljkašem, Mirzetom Lucevićem, Jakobom Remškarjem in Robertom Šabićem sodeluje v preprodaji kokaina. V dokumentaciji so bili zapisani tudi nekateri pogovori med obtoženimi, ki so se ujeli v prisluhe, večinoma pa je šlo za dogovore, kdaj in kje se bodo srečali.

Khermayerjev odvetnik Luka Gaberščik pa je v te prisluhe nekoliko podvomil. Pojasnil je namreč, da se je pogovorom prisluškovalo prek oddajnikov v središču Ljubljane, kjer je vsak dan zelo veliko ljudi, zato ni izključil možnosti, da bi pri prisluškovanju prišlo do kakšne napake. Kot je namreč razložil v sodni dvorani, samo dejstvo, da se številka pojavlja v bližini doma obtoženega, še ne pomeni, da gre za utemeljen sum sodelovanja v združbi, saj je vsak dan v Ljubljani okoli pol milijona ljudi.

Sojenje se je začelo 10. maja Sojenje domnevnemu slovenskemu delu narkokartela t. i. kralja kokaina Darka Šarića se je začelo 10. maja, slabo leto dni po obsežni policijski akciji.

Vseh 17 je vpletenost v trgovino s kokainom zanikalo Na zatožno klop so poleg Tošića, Beljkaša, Remškarja, Khermayerja, Mirzeta Lucevića in Šabića sedli še Miralem Lucević, Boštjan Kopčič, Anes Selman, Sandra Udrih, Đemajli Manđuka, Valter Abramovič, Tadej Poljak, Marko Bublič, Dejan Zupan, Suzana Remškar in Zdenka Kondić. Vseh 17 je vpletenost v trgovino s kokainom zanikalo.

Ne spreglejte