Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 4. 2013,
8.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sintal rop tatvina aretacija

Petek, 19. 4. 2013, 8.31

7 let, 12 mesecev

Aretirani varnostnik sodnici predal 100.000 evrov in ključe omarice s preostalim denarjem (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Za tatvino sem se odločil v hipu," je včeraj dejal Borut Hriberšek, Sintalov varnostnik, ki naj bi ukradel 911.000 evrov in se predal policistom.

Policijska uprava Ljubljana je danes preklicala iskanje Boruta Hriberška, ki je pred dvema tednoma iz centralnega trezorja varnostnega koncerna Sintal ukradel skoraj milijon evrov. "Borut Hriberšek se je včeraj, 18. aprila, na območju Šentilja sam predal policistom. Odvzeta mu je bila prostost, nato je bil priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Senat okrožnega sodišča je sicer sklep odpravil in zadevo vrnil nazaj v odločanje preiskovalnemu sodniku. Do takrat Hriberšek ostaja v priporu, je dejal njegov odvetnik Boris Grobelnik, ki je za STA pojasnil, da mora preiskovalni sodnik sedaj o priporu vnovič odločati v 48 urah. Sam sicer odločitev pričakuje v nedeljo. Prepričan je, da bi bilo korektno, da Hriberška izpustijo iz pripora, saj nevarnosti za begosumnost ni, ko pa se je sam predal. Je pa tudi že napovedal, da se bo na odločitev preiskovalnega sodnika, če z njo ne bo zadovoljen, gotovo pritožil.

Kriminalistična preiskava še ni končana, zato kriminalisti in policisti nadaljujejo svoje delo," so zapisali na PU-ju Ljubljana.

Policisti naj bi nekaj podrobnosti sporočili danes, druge, kje se je skrival, ali mu je kdo pomagal in koliko denarja še ima, pa po koncu preiskave. "Za tatvino sem se odločil v hipu," je včeraj Slovenskim novicam dejal Borut Hriberšek. "Bil sem v stiski in nujno sem potreboval denar. Bil je pred menoj kot na pladnju." Po pisanju omenjenega časnika se je Hriberšek pripeljal na šentiljski bencinski servis, novinarju povedal svojo zgodbo, nato pa se predal policistom, ki so ga tudi vklenili.

Hriberšek je še povedal, da ko je enkrat začel jemati denar, poti nazaj ni bilo več. "In ko sem storil, kar sem, sem se na poti proti Avstriji ustavil na Petrolu pri Lopati. Od tam sem že kako uro po odhodu iz Sintala v kamniški dom nakazal 349,10 evra, kolikor je bila mati dolžna," je še povedal.

47-letni Borut Hriberšek naj bi domnevno v treh vrečah iz centralnega trezorja Sintala odnesel 911 tisoč evrov. Tatvino je izvedel v soboto, 6. aprila zvečer, ko je bil sam v trezorju. Iz trezorja je trikrat odnesel vreče z denarjem, pri tem pa ga ni nihče preveril. Vse so posnele varnostne kamere. Za veliko tatvino mu grozi kazen od enega do osmih let zapora.

Ne spreglejte