Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 7. 2014,
14.29

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gordana Stojiljković Katarina Kresal Goran Klemenčič Zmago Jelinčič

Ponedeljek, 14. 7. 2014, 14.29

4 leta, 9 mesecev

Ali je prvak SNS Jelinčič razžalil bivšo notranjo ministrico Kresalovo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes bi se o krivdi, ali je razžalil nekdanjo ministrico za notranje zadeve, moral izreči prvak SNS Zmago Jelinčič, a ker ni prevzel vabila, bo to storil po sodnih počitnicah.

Kot je na predobravnavnem naroku pojasnil njegov zagovornik, se šele danes izteče 15-dnevni rok, v katerem je treba dvigniti sodno pošto. Poleg tega je Zmago Jelinčič danes v Beogradu, kjer bo nastopil v pogovorni oddaji na eni od beograjskih televizij.

Zaradi predvolilnih aktivnosti ni mogel na pošto "Glede na predvolilni čas, ko je bil dnevno odstoten od 8. ure zjutraj do 20. ure zvečer, tudi ni mogel dvigniti priporočene pošte," je še pojasnil zagovornik in sodnici Dejani Fekonja predlagal, naj predobravnavni narok preloži.

Kresalova je Jelinčiča ovadila zaradi žaljive obdolžitve, pregon pa je prevzelo ljubljansko okrožno sodišče, ki je vložilo obtožbo zaradi dveh kaznivih dejanj žaljive obdolžitve na račun Kresalove in nekdanjega državnega sekretarja na notranjem ministrstvu, kasneje predsednika protikorupcijske komisije Gorana Klemenčiča. Predsednik SNS, ki na včerajšnjih državnozborskih volitvah ni prestopila parlamentarnega praga, se je v kazenskem postopku znašel zaradi navajanja vsebin iz domnevnega elektronskega komuniciranja med Kresalovo in Klemenčičem.

Kresalova zanikala, da bi usmerjala policijsko akcijo Jelinčič je takrat omenil dokumente, ki naj bi dokazovali, da je policijsko akcijo 9. marca 2010, ko so zaradi domnevne vpletenosti v dajanje oziroma jemanje podkupnin kriminalisti na zaslišanje odpeljali njega, njegovega takratnega poslanskega kolega Srečka Prijatelja in ministra za kmetijstvo Milana Pogačnika, usmerjala prav Kresalova.

Tovrstno dopisovanje in navzočnost objavljenih zapisov sta zanikala tako Kresalova kot Klemenčič, tudi sam Jelinčič pa je v pogovoru za tednik Reporter dejal, da pravzaprav ne ve, ali je dokument verodostojen.

Kot smo izvedeli, je tožilstvo prevzelo pregon zato, ker sta bila tako Kresalova kot Klemenčič takrat funkcionarja, sodnici Fekonja pa ni preostalo drugega, kot da predobravnavni narok prestavi, in sicer bo ta 25. avgusta.

Ne spreglejte