Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 6. 2020,
7.37

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

kosilnica Husqvarna PR članek

Sreda, 17. 6. 2020, 7.37

3 leta, 10 mesecev

Optimalno negovana trata

Oglasno sporočilo

Zdrava trata je lepa trata.

Kosilnica je pomembna pri negi trate, saj z redno košnjo spodbujamo rast. Ob redni košnji plevel ne uspeva. Sezono košnje končamo v jesenskih mesecih, oktobra ali novembra. Glede na želeno velikost ali vrsto trate je mogoče uporabiti različne načine košnje in tipe kosilnice.

Pri mulčenju se odreže le konice, ki padejo na tla in služijo kot gnojilo. | Foto: Pri mulčenju se odreže le konice, ki padejo na tla in služijo kot gnojilo.

Včasih je pri košnji večjih travnatih površin količina odrezanih delcev trate prevelika za kompost. Mulčenje je praktična alternativa, saj gre za poceni in naravno nego trate. Kosilnica za mulčenje namreč odreže le konice in jih hkrati zdrobi. Mulčno maso, ki pade na tla, razgradijo mikroorganizmi in jo vrnejo v naravni hranilni cikel kot naravno gnojilo. Mulčenje je priporočljivo med poletnimi meseci, saj trata zadrži več hranil in vlage, prihranimo pa tudi denar za gnojenje.

Robotska kosilnica SILENO poskrbi za popolno zeleno trato in veliko prostega časa za uživanje. | Foto: Robotska kosilnica SILENO poskrbi za popolno zeleno trato in veliko prostega časa za uživanje.

Individualna oskrba vrta

Robotske kosilnice delujejo na podoben način, saj poskrbijo za mulčenje trave. Zaradi svoje okretnosti so idealna rešitev za manjše, pa tudi srednje in večje travnate površine. Najnovejša tehnologija in napredne funkcije poskrbijo, da boste na tekočem z dogajanjem na svojem vrtu. Stanje in dejavnost svoje kosilnice lahko preprosto upravljate tudi prek brezplačne pametne aplikacije GARDENA. Robotske kosilnice poskrbijo, da bo nega vaše trate čim bolj preprosta.

Robotske kosilnice GARDENA se ponašajo s hitro namestitvijo, programiranjem in upravljanjem prek pametne aplikacije. | Foto: Robotske kosilnice GARDENA se ponašajo s hitro namestitvijo, programiranjem in upravljanjem prek pametne aplikacije.

Popolnoma samostojna košnja

Robotske kosilnice samodejno prilagodijo čas košnje glede na rast trate. Niti dež ni ovira za robotske kosilnice GARDENA Sileno, ki jih po košnji očistite kar z vrtno cevjo. Brezplačna nadgradnja programske opreme 2020, ki je na voljo na spletni strani GARDENA, robotskim kosilnicam omogoča tudi zaznavanje zmrzali in nizkih temperatur. Ko se zunanje temperature približajo zmrzali, se urnik robotske kosilnice samodejno prekliče in tako zaščiti trato pred košnjo.

Robotske kosilnice SILENO preprosto očistite z uporabo vrtne cevi. | Foto: Robotske kosilnice SILENO preprosto očistite z uporabo vrtne cevi.

Pod naklonom in v ozkih predelih

Robotske kosilnice SILENO se lahko nagibajo, zato kosijo površine pod naklomon z enako natančnostjo kot na ravnih površinah. Zahvaljujoč funkciji CorridorCut niti ozki prehodi ne predstavljajo omejitev pri košnji. SILENO city in SILENO life s točkovno funkcijo poskrbijo za košnjo tam, kjer se kosi manj pogosto, na primer pod trampolinom.

Zahvaljujoč natančni tehnologiji SILENO doseže vsa oddaljena območja zelenice na vašem vrtu. | Foto: Zahvaljujoč natančni tehnologiji SILENO doseže vsa oddaljena območja zelenice na vašem vrtu.

Promocija robotskih kosilnic Prihrani čas, prihrani denar!

Husqvarna | Foto: Ob nakupu robotske kosilnice GARDENA vam delno povrnemo kupnino. Promocija velja za nakup izdelkov SILENO city, SILENO life, SILENO, SILENO+ ter smart Začetni set od 15. 4. 2020 do 15. 07. 2020. Potrošniku, ki kupi izdelek v času akcije in ga registrira na spletu, bomo delno povrnili kupnino. Informacije o pogojih sodelovanja so na voljo na prodajnih mestih in spletni strani www.gardena.si/prihrani/.


Naročnik oglasnega sporočila je Husqvarna.

Ne spreglejte