Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 7. 2018,
12.46

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

hiša prenova Trump Tower Donald Trump

Ponedeljek, 9. 7. 2018, 12.46

5 let, 9 mesecev

Preurejena Trumpova hiša iz otroštva na Airbnbju #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Trump Tower | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Eden najbolj kontroverznih ameriških predsednikov Donald Trump ni vedno živel v luksuznih stanovanjih in belih palačah. Njegovo otroštvo je bilo veliko skromnejše. Oglejte si hišo, v kateri je Trump odraščal. Marca lani so jo preuredili in začeli oddajati na Airbnbju, cena prenočitve pa je v povprečju 700 dolarjev (okoli 590 evrov).

Pred začetkom politične kariere je bil Donald Trump znan po svojih nepremičninskih podvigih in resničnostnem šovu Vajenec. Kot eden najbogatejših Američanov je leta pred nastopom predsedniškega mandata preživljal v svojem Trump Towerju oz. Trumpovem stolpu, njegovi začetki pa so bili v primerjavi z današnjim bogastvom veliko skromnejši.

Hiša, v kateri je živel kot otrok, stoji v četrti Jamaica v newyorškem Queensu, kjer so bivali njegovi starši v času njegovega rojstva leta 1946. Zunanjost hiše je v prepoznavnem tudorskem slogu, znotraj pa so dnevna soba, jedilnica, kuhinja, šest spalnic in celo pisarna.

Hiša, ki obsega približno 180 kvadratnih metrov, je zgrajena v tudorskem slogu | Foto: Getty Images Hiša, ki obsega približno 180 kvadratnih metrov, je zgrajena v tudorskem slogu Foto: Getty Images

Odkupil jo je neznani investitor

Decembra lani je investitor hišo na dražbi kupil za 1,2 milijona dolarjev, čez nekaj mesecev pa jo prodal za še enkrat višjo ceno. Novi lastnik se je odločil staro in zatohlo pohištvo obnoviti ter hišo ponuditi na portalu Airbnb. Približno 180 kvadratnih metrov bivalnih površin je preurejenih tako, da zaznamujejo prva leta Trumpovega življenja.

Tudorski slog hiše

Hiša je zgrajena v tudorskem slogu, priljubljenem načinu gradnje, ki je prevladoval v Ameriki v 30. in 40. letih prejšnjega stoletja. V tudorskem slogu so bogato leseno okrasje, uporaba naravnega kamna in lesenih podpornih stebrov, vidni dimnik, štukature in dekorativni leseni elementi.

Trumpova hiša | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Zgrajena leta 1940, prenovljena lani

Hišo je zgradil Trumpov oče in mnogi so prepričani, da je bil Donald Trump spočet prav v spalnici svojih staršev. Družina je v hiši živela deset let, preden so se preselili v nov dom. Po zadnjem nakupu jo je prenovil nov lastnik in jo spremenil v prenočišče za vse tiste, ki jih zanima življenje Trumpa.

Najemnine na Airbnbju za hiše v bližini so znatno nižje, za eno noč spanja v Trumpovi hiši pa je treba plačati okoli 700 dolarjev (590 evrov). V zameno lahko spite v eni izmed prostih sob. Da ne bi pozabili, v kateri hiši bivate, so lastniki povsod po hiši razobesili slike, plakate in znane citate ameriškega predsednika.

Trumpova hiša | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Hiša iz smeti, Milano
Trendi Hiša iz smeti - je to rešitev za prihodnost? #foto
Ne spreglejte