SiolNET. Dom Oprema in dekor
1,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ženske torbice bolj onesnažene z bakterijami kot straniščna školjka

1,35

termometer

torbica
Foto: Thinkstock

Da torbice s seboj nosijo leglo bakterij, se je že govorilo, zdaj pa je to potrdila raziskava, ki trdi, da je torbica lahko kriva celo za to, da zbolite.

Strokovnjaki so za spletno stran Good Housekeeping raziskali, kje v gospodinjstvu je največ bakterij. Ugotovili so, da jih je na straniščnih školjkah in zobnih ščetkah res veliko, na ženski torbici pa še več.

Torbica namreč potuje povsod, ženske jo nosijo na različne kraje, nekatere jo celo polagajo na tla. Ravno zato je po številu bakterij premagala vsa preostala mesta, za katera bi sicer prej pomislili, da je na njih leglo bakterij. Vse preostale prostore, kjer jih pričakujemo, namreč redno čistimo, torbic pa ne.

Umazanim torbicam sledijo ...

Drugo najbolj umazano mesto so omenjene zobne ščetke. Strokovnjaki pravijo, da so bakterijam izpostavljene zaradi bližine straniščne školjke, s katere se prenašajo nanjo. Sledijo jim daljinski upravljavci, tipkovnice, pa tudi brisače, kuhinjske krpe, postelje za hišne ljubljenčke, preproge in kuhinjske gobice.

Torbice nosimo povsod, zato poberejo različne bakterije iz različnih prostorov. Torbice nosimo povsod, zato poberejo različne bakterije iz različnih prostorov. Foto: Thinkstock

Na utežeh na fitnesu je 300-krat več bakterij kot na straniščnem pokrovu

Za preprečevanje širjenja bakterij strokovnjaki priporočajo redno čiščenje naštetih stvari. Ščetko lahko zaščitite s pokrovčkom in jo hranite v kopalniški omarici. Tudi redno zapiranje straniščne školjke bo zelo pripomoglo k zmanjšanju števila bakterij v vaši kopalnici.

Torbice nikar ne odlagajte na tla v restavracijah, toaletnih prostorih, čakalnicah in preostalih javnih prostorih, temveč jo raje obesite ali odložite kam drugam, le na tla ne.


Preberite še:


Save

Save

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 17
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin