Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 3. 2019,
7.00

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Electrolux

Natisni članek

advertorial sesalnik onesnaženost morje Electrolux

Ponedeljek, 25. 3. 2019, 7.00

2 meseca

Skriti kraj, kjer se dogajajo nečedne stvari

Vsebino omogoča Electrolux
Jadransko morje | Foto STA

Foto: STA

Pozabljamo, da si morja ne lastimo, ampak smo si ga le izposodili. Morsko dno je očem skriti kraj, ki je zaradi tega žal postalo odlagališče odpadkov.

Jadransko morje ni nobena izjema. Strokovnjaki ocenjujejo, da je tudi slovensko morje preobremenjeno z odpadki človeškega izvora. Ker je zelo plitvo in ni odprto v ocean, so koncentracije odpadkov in drugih onesnaževal še toliko večje. V Jadranskem morju je namreč od dva tisoč do dva milijona mikroplastičnih delcev na kvadratni kilometer, ogromno je tudi večjih smeti.

V Sredozemskem morju je na primer okoli 70 odstotkov plastičnih odpadkov na morskem dnu, saj se plastični odpadki obrastejo z morskimi organizmi in potonejo na dno.

Ob vsakoletnih čistilnih akcijah v morju najdejo vse od železja, gum, pločevink, steklenic do preostale krame. Potapljači vsako leto z morskega dna Piranskega zaliva poberejo med deset in dvajset kubičnih metrov odpadkov. Med drugim so tam odsluženi gospodinjski aparati, veliko plastike in celo deli ostrešja. Glavni vir odpadkov v morju so sicer turizem in rekreacija, izlivi rek, kanalizacijski izpusti, neurejena odlagališča odpadkov, industrija, pomorski promet in ribištvo.

S pravimi odločitvami skrbimo za prihodnost

Electrolux morje | Foto:

Electrolux je prepoznal pomembnost varovanja okolja in začenja pobudo v okviru letošnje promocijske kampanje za najnovejše sesalnike. Njihov namen je vzbuditi občutljivost in poenotiti javnost o dolgoročnih ključnih okoljskih vprašanjih.

Z nakupom sesalnika Electrolux tudi mi sami lahko pomagamo v akciji čiščenja morskega dna Piranskega zaliva.

Zavezani varovanju okolja

Electrolux | Foto:

Electroluxovi izdelki z vsako generacijo izpolnjujejo ekonomsko racionalnost in učinkovitost ter tako pripomorejo k trajnostnemu razvoju in zmanjšanju onesnaževanja okolja.

Ideja podjetja Electrolux je, da potrošniku ponudi rešitev, ki bo olajšala njegovo vsakdanje življenje in hkrati prinesla odločitve za boljšo prihodnost.

Kako sesalniki spreminjajo okolje?

Electrolux morje | Foto:

Od 1. marca do 1. junija 2019 se od prodaje vsakega modela sesalnika Electrolux, ki sodeluje v prodajni promociji, del sredstev namenja za financiranje skupnih akcij čiščenja morskega dna Piranskega zaliva. Pri tem sodelujejo hrvaška in slovenska potapljaška društva.

Čiščenje morskega dna je organizirano v sodelovanju z agencijo Promocija ronjenja.

Več informacij poiščite na www.electrolux.si.

Popust za tečaj potapljanja

Pri nakupu sesalnika iz prodajne promocije kupec ob spletni registraciji nakupa na www.electrolux.si prejme vavčer z 20-odstotnim popustom za tečaj potapljanja v organizaciji Promocije ronjenja.

Svetovni dan okolja in oceanov – čas za čiščenje

Electrolux morje | Foto:

V nedeljo, 9. junija 2019, bo potekala Electroluxova akcija čiščenja morskega dna Piranskega zaliva kot zaključek promocije, s katero Electrolux dviguje zavest glede ohranjanja okolja.

Simbolično akcija čiščenja morskega dna poteka ob koncu tedna, v katerem sta dva zelo pomembna datuma v koledarju Združenih narodov – 5. junij je svetovni dan okolja, 8. junij pa svetovni dan oceanov.

Tiho sesanje brez napora

Electrolux | Foto:

Asortiment sesalnikov Electrolux silent zajema modele, katerih značilnosti sta visoka učinkovitost in tiho delovanje (z namenom manjšega onesnaževanja okolja s hrupom), vključuje pa tudi modele GREEN, ki so v od 55 do 70 odstotkih narejeni iz recikliranih materialov.

Asortiment aparatov silent je primer tehnoloških inovacij, ki spodbujajo spremembe na bolje skozi smernice trajnostnega razvoja.

Electrolux morje | Foto: Na voljo so novi modeli sesalnikov, ki

  • samodejno prilagajajo moč na različnih vrstah površin (sesalnik PURE D9),
  • sesajo brez vrečke in delujejo izjemno tiho (sesalnik PURE C9),
  • sesajo z ultra tiho krtačo Zen (UltraSilencer Zen),
  • so visoko zmogljivi, tudi za tiho globinsko čiščenje (New UltraSilencer),
  • so zelo tihi (Silent Performer),
  • sesajo na vseh talnih površinah s sistemom (PowerForce),
  • imajo sistem za hitro in higienično praznjenje (Silent Performer Cyclonic).

Electrolux | Foto:

Zelo priročni in zmogljivi so pokončni sesalniki (PURE F9, Ergorapido in UltraPower).

So lahki, fleksibilni in zelo zmogljivi. Sesalnik Ergorapido ima celo snemljivo ročno enoto za čiščenje avtomobila in drugih površin. Vsi pa so opremljeni z LED-svetilkami, s katerimi lahko odkrijemo tudi najmanjše smeti.

Glavne prednosti pokončnih sesalnikov Electrolux:

- ergonomska oblika,

-  dolgo obstojna 36V litijeva baterija,

- do 60 minut sesanja, posesajte do 180m2,

- filtriranje več kot 98,6% mikrodelcev in z alergijskim filtrom do 99,9%,

- posoda za prah od 0,7 llitra.

Ne spreglejte