Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 7. 2018,
13.10

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

dom partnerski odnos dekoracija doma

Petek, 6. 7. 2018, 13.10

1 leto, 11 mesecev

Selitev v skupni dom naj bo kompromisna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
ljubeč par | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Selitev s partnerjem v skupni dom predstavlja velik mejnik v življenju obeh, zato je ustrezno oblikovanje skupnega prostora pomemben element vsake selitve. Oba s partnerjem bosta namreč želela ustvariti sanjski dom po lastni izbiri, zato je kompromis pri opremljanju zelo pomemben. 

opremljanje
Trendi Ključni nasveti za opremljanje kateregakoli prostora

Ne želite si namreč živeti v prostoru, v katerem se ne boste počutili sproščeno in zaželeno, tega ne želite niti svojem partnerju. Odprt dialog in skupna odločitev sta zato ključ do oblikovanja doma, v katerem bosta uživala oba. 

Dejstvo je, da ima vsak posameznik lastno vizijo sanjskega doma, ki pa se nujno ne sklada s tisto, ki jo ima partner. Vsak ima drugačen okus, zato bo mešanje različnih stilov nujno, če boste želeli ohraniti zdravje svojega odnosa. 

ljubeč par | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Sklepajta kompromise in upoštevajta svoje želje

Pred selitvijo se pogovorita in delita med seboj želje in pričakovanja, ki jih v okviru novega domovanja želita izpolniti. Vse stvari zapišita in se pri iskanju novega domovanja osredotočita na tiste stvari, ki so skupne obema.

Iskrenost že na samem začetku bo tako zmanjšala verjetnost poznejših prepirov in stresa pri opremljanju. Vprašajta se, kaj se vama zdi pomembno v prostoru, kako želita, da se v prostoru počutita. 

Postavita si pravila, ki vama bodo pomagala pri odločitvi

Da bi prišla do splošnega kompromisa, predlagamo, da že takoj na začetku postavita pravila, ki se jih morata držati do samega konca. Najbolje je, da v začetni fazi opremljanja izločita tiste dele prenove in dekoracije, ki vaju toliko ne zanimajo.

Na primer, če vas ne zanima, kakšne vrste blazine bodo krasile dnevni kavč, to odločitev prepustite partnerju, ki se mu zdi to pomembno. Sodelovanje med vama bo tako potekalo bolj gladko, hkrati pa bosta oba prevzela oblikovalske odločitve glede stvari, ki se vama osebno zdijo pomembne. 

žametni kavč
Trendi Žametne skrivnosti oblazinjenega pohištva

Vzemita si čas in se poslušajta

Če vaš partner goji posebno željo po barvanju kuhinjskih sten v rumeno, njegove želje ne zatrite takoj v kali. Poslušajte njegove predloge in želje, podajte lastno mišljenje o tem in ugovor, če tega ne želite. Če nikakor ne najdeta skupnega jezika, si bosta v procesu opremljanja ali prenove povzročala le stres, ki bo po vsej verjetnosti botroval k nepotrebnim sporom. Z mirnim dialogom in izmenjavanjem mnenj bosta lažje prišla do skupne točke. 

opremljanje doma | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Mešanje stilov bo neizogibno

Najlažje je začeti pri vprašanju, kakšen stil imate radi. Pripravite slike in jih predstavite partnerju, da bo lahko dobil vizualno sliko tistega, kar je všeč vam.

Določite barvne tone, okoli katerih želite nadgrajevati opremljanje. Izberite si kose pohištva, ki bodo odsevali tako vaš kot partnerjev stil.

Če je vašemu partnerju pomembnejša funkcionalnost pohištva kot slog, potem mu dopustite, da izbere pohištvo v slogu, ki je všeč vam, a še vedno izjemno funkcionalno. 

Spremljajte odločitve pri stvareh, na katere se spoznate

Če niste največji tehnološki poznavalec, potem odločitve o nakupu prepustite partnerju, ki se na to spozna, in obratno. Če vas malenkosti pri dekoriranju ne zanimajo toliko, potem sprejemanje odločitev o tem predajte partnerju, tako bosta oba imela občutek, da sta pri opremljanju doma prispevala k sprejemanju pomembnih odločitev.

kotiček | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock V domu naredite svoj kotiček

Čeprav bosta ob skupni selitvi ves prosti čas preživljala skupaj, je vseeno pomembno, da v novem domu naredita kotiček zase, kamor se bosta lahko umaknila, če si bosta zaželela samote.

V opremljanje tega kotička se ne vmešavajta drug v drugega, naj vsak opremi svoj kotiček po želji, saj je izjemno pomembno, da se tu počutite udobno in sproščeno.

Dogovorita se o čiščenju in pospravljanju

Že pred selitvijo se iskreno pogovorita o čistilnih navadah in pravilih, ki se jih bosta morala držati oba. Lahko si omislita tudi seznam deljenih opravil, ki jih bosta opravljala med tednom. Tako se bosta izognila prepirom in nesporazumom, hkrati pa bosta poskrbela, da bo vajin dom vedno čist in pospravljen.

čiščenje kuhinje
Trendi Skrajni čas za hitro čiščenje

 

Ne spreglejte