Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 1. 2014,
15.34

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

jutro kava

Petek, 10. 1. 2014, 15.34

6 let, 1 mesec

Res preprosti ukrepi za lepše jutro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Jutra, sploh ponedeljkova, so že sama po sebi stresna, a že nocoj lahko naredite nekaj res preprostih stvari, ki vam bodo olajšale jutrišnje jutro.

1. Pripravite si zajtrk in kosilo Pogost izgovor, zakaj preskakujemo zajtrk, je tudi ta, da zjutraj preprosto nimamo časa. A zajtrk in kosilo za naslednji dan si lahko pripravimo že zvečer. Lahko spečemo mafine in drugo pecivo, pripravimo sestavine za kosmiče, sami pripravimo granolo ali pa mešanico za palačinke, ki jih potem zjutraj samo še spečemo.

2. Spakirajte torbo za telovadbo Če telovadnico obiskujete pred službo, to verjetno že počnete, če pa se na vadbo odpravite po službi, si torbo vseeno spakirajte že dan prej, saj verjetno nočete v stanju, ko komaj veste, kaj se dogaja, iskati še svežo brisačo, športno perilo in druge potrebščine.

3. Pripravite si, kaj boste oblekli Jutra niso vedno ugoden čas za kombiniranje barv in materialov, zato bo vse lažje, če si obleke pripravite že zvečer, nato pa jih položite tja, kjer jih boste oblekli, na primer spodnje perilo v kopalnico, čevlje v predsobo in podobno.

4. Pripravite potrebščine za kuhanje kave Odvisno od kavnega aparata, ki ga imate, si lahko vse potrebno nastavite že dan prej, če pa si kuhate turško kavo, si ob štedilniku pripravite džezvo, sladkor, kavo in seveda priljubljeno skodelico.

5. Ključi naj bodo pri vratih V neposredni bližini vhodnih vrat namestite kaveljček ali pa posodo za ključe. Tako se boste lahko navadili, da ključe vedno odložite na za to določeno mesto, in se izognili jutranji paniki, ko se boste skušali spomniti, ali ste ključe odložili v jedilnici ali so morda še v torbici.

6. Pomijte posodo Prijetno je, če se zjutraj zbudite in vam v kuhinjskem lijaku ne bo treba gledati umazane posode, še prijetneje pa bo, če vas ta ne bo pričakala še popoldne, ko se vrnete iz službe. Posodo zato pomijte zvečer in poskrbite, da bo kuhinja zjutraj prijetna.

7. Napolnite baterijo računalnika in telefona Pred spanjem preverite stanje baterij vaših napravic. Telefon polnite stran od svoje postelje, da vas morda tik pred spanjem ne premami, da bi obsesivno pregledovali elektronsko pošto, enako pa storite tudi s svojim prenosnim računalnikom ali tablico.

 

Ne spreglejte