Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 6. 2022,
8.44

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Daikin

Natisni članek

poletje hlajenje klimatska naprava Daikin advertorial

Sreda, 29. 6. 2022, 8.44

2 meseca, 1 teden

Daikin Perfera med zmagovalkami ZPS-testa klimatskih naprav

Vsebino omogoča Daikin

V zadnjih letih so poletja vse bolj vroča, vročinskih valov je na pretek, prav tako se topli dnevi začnejo že precej zgodaj. Marsikdo si zato želi vroče dneve olajšati s klimatsko napravo, ki bi bila učinkovita, zmogljiva in hkrati varčna, obenem pa bi ponujala možnost gretja za hladnejše jesenske večere.

Daikin | Foto:

Na trgu je veliko ponudnikov najrazličnejših tipov klimatskih naprav. Te se razlikujejo po videzu, varčnosti, zmogljivosti, funkcijah, ki nam jih ponujajo, in seveda cenah. Vsak od nas si želi klimatsko napravo, ki bi svoje delo dobro opravljala, hkrati pa iščemo takšno, ki bi imela najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. Da bi lažje našli tisto pravo, si lahko pomagamo tudi s testi potrošniških organizacij.

Ena izmed takšnih organizacij je Zveza potrošnikov Slovenije, ki redno izvaja potrošniško primerjalno testiranje. Vse izdelke, ki jih testirajo, kupijo v trgovini kot običajni potrošniki, nato pa jih preizkusijo v akreditiranih laboratorijih. Proizvajalci in trgovci tako za izbor sploh ne vedo in nanj nimajo nobenega vpliva. Pri testu klimatskih naprav je ZPS pod drobnogled vzela devet različnih naprav, pri čemer so bili še posebej pozorni na njihovo učinkovitost, hrupnost, vsestranskost, priročnost in navodila za uporabo. 

Daikin | Foto:

Moč klimatske naprave je ključna za njeno učinkovitost

Daikin | Foto: Zveza potrošnikov Slovenije posveča največ pozornosti prav učinkovitosti naprave v povezavi z njeno močjo, saj od klimatske naprave pričakujemo, da bo prostor dobro ohladila oziroma ga po potrebi tudi ogrela in v njem skrbela za čist zrak ter ohranjala ustrezno vlažnost. Pri tem je treba upoštevati več dejavnikov, ki vplivajo na njeno delovanje. Najpomembnejši so velikost in lega prostora, toplotna izolacija stavbe ter število ljudi, ki so navadno v prostoru. Na splošno velja, da za prostor, ki meri med 40 in 55 kvadratnimi metri, potrebujemo 3,5-kilovatno klimatsko napravo, ta pa bo odlična izbira tudi, če v prostor večji del dneva sije sonce. V tej vsestranski kategoriji je bila zmagovalka testa klimatska naprava Daikin Perfera, ki je obenem prejela oznako za dobro razmerje med ceno in kakovostjo. Model Perfera namreč zagotavlja izjemno učinkovitost, hkrati pa zmanjšuje vpliv na okolje in posledično naš račun za energijo.

Premišljene funkcije za še več udobja

Daikin | Foto: Čeprav je hlajenje glavna funkcija klimatske naprave, na katero najprej pomislimo, nam sodobne naprave ponujajo še veliko več. Daikin Perfera je zaradi svojih pametnih rešitev na testu prejela tudi najboljšo oceno za svojo vsestranskost. Kot vse druge Daikinove klimatske naprave Perfera ponuja premišljene funkcije za še več udobja v vašem domu. Coandonov učinek namreč z optimiziranjem toka zraka zagotavlja boljšo razporeditev temperature po prostoru, pametno toplotno tipalo pa zaznava trenutno temperaturo v prostoru in enakomerno porazdeljuje zrak po njem. Poleg tega naprava poskrbi za čiščenje zraka v vašem domu, saj zahvaljujoč pametnim tehnologijam filtriranja razgrajuje alergene in odstranjuje neprijetne vonjave. S pomočjo infrardečega krmilnika ali prek aplikacije Alexa oziroma Google Home jo lahko krmilite kar iz udobja svojega naslanjača, s funkcijo ojačanja gretja pa bo vaš dom hitro ogrela do idealne temperature.

Klimatska naprava Daikin Perfera je tako varna izbira, kadar se odločate za kakovostno klimatsko napravo, ki vam bo v primerjavi s ceno ponujala kar največ.
Ne spreglejte