Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 6. 2021,
14.30

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Petrol električni avtomobili električne polnilnice E-mobilnost Nizkoogljična prihodnost

Sreda, 30. 6. 2021, 14.30

2 meseca, 1 teden

Družba Petrol postavila že tri ultrahitre električne polnilnice

Oglasno sporočilo

Družba Petrol je letos postavila že tri ultrahitre električne polnilnice, in sicer na Kozini, v Mariboru (AC vzhod) in nazadnje v Tepanjah.

Petrol | Foto:

Petrolova razvejana mednarodna mreža električne polnilne infrastrukture se intenzivno širi. Ultrahitre polnilnice omogočajo polnjenje z močjo do 350 kW.

"S postavitvijo ultrahitrih polnilnic svojim uporabnikom omogočamo, da električne avtomobile napolnijo v najkrajšem možnem času. S tem bistveno izboljšujemo uporabniško izkušnjo in se dodatno pozicioniramo kot najbolj celovit ponudnik trajnostne mobilnosti v regiji," pravi dr. Tadej Smogavec, vodja razvoja trajnostne mobilnosti v Petrolu.

Prva kombinacija hitre in ultrahitre električne polnilnice v Sloveniji

Petrol | Foto: Prodajno mesto Kozina se lahko poleg ultrahitre polnilnice pohvali še s prav posebno kombinacijo hitre in ultrahitre električne polnilnice. V praksi to pomeni, da lahko svoje baterije istočasno hitro polnijo štiri električna vozila: dve na hitri polnilnici s skupno močjo do 100 kW in dve na ultrahitri polnilnici s skupno močjo do 350 kW. 

Prvi Petrolovi ultrahitri električni polnilnici na prodajnem mestu na Kozini so v letošnjem letu sledile še tri, in sicer na prodajnih mestih Maribor vzhod in Tepanje zahod v Sloveniji ter v kraju Dugopolje pri Splitu, kjer bo tamkajšnja ultrahitra polnilnica postavljena pred nakupovalnim središčem. 

Petrolovo omrežje električnih polnilnic se ves čas širi

"Električna polnilna infrastruktura predstavlja enega od dveh glavnih segmentov Petrolovega trajnostnega in inovativnega poslovanja. S širjenjem omrežja polnilnic v Petrolu sledimo zastavljeni viziji, s katero želimo postati integriran partner v energetski tranziciji z odlično uporabniško izkušnjo," pravi mag. Jože Bajuk, član uprave Petrola. Cilj družbe Petrol je v portfelj do leta 2025 dodati 1.300 električnih polnilnic. V letošnjem letu so že postavili deset novih električnih polnilnic. 

Družba Petrol v Sloveniji trenutno zagotavlja storitev polnjenja in upravljanja na 106 polnilnicah AC, 44 polnilnicah DC (od tega je 26 polnilnic DC SODO), dodatno pa samo upravlja še 25 polnilnic AC. Na Hrvaškem zagotavljajo storitev polnjenja in upravljanja na štirih polnilnicah AC in devetih DC, v Črni gori pa zagotavljajo storitev polnjenja in upravljanja na eni polnilnici DC. 

Zgoraj omenjene hitre polnilnice in ultrahitre polnilnice se postavljajo v okviru projekta NEXT-E. Ob koncu projekta, v katerega so vključeni vodilne družbe na področjih elektroenergetike, nafte, plina in proizvajalci opreme, bo omrežje obsegalo 222 hitrih (50 kW) in 30 ultrahitrih polnilnic (150-350 kW) na Češkem, Slovaškem, Madžarskem, v Sloveniji, Hrvaški in Romuniji. S sodelovanjem v takšnih in podobnih strateških projektih Petrol pomaga pri gradnji interoperabilne in nediskriminatorne mreže električnih polnilnic na glavnem koridorju TEN-T v Srednji in Vzhodni Evropi.


Naročnik oglasnega sporočila je Petrol.

Ne spreglejte