Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
26. 4. 2021,
8.16

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

2

Natisni članek

nasvet QLED OLED LCD televizor Telekomov Tehnik

Ponedeljek, 26. 4. 2021, 8.16

2 leti, 11 mesecev

Kako kupiti optimalni televizor

Kaj morate vedeti, preden se odločite za nakup novega televizorja

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

2

televizor, televizija, tv, dnevna soba | Pri izbiri novega televizorja je treba upoštevati nekaj zelo pomembnih dejavnikov - tisti, na katerega morda najprej pomislite, verjetno ne bo pravi. | Foto Getty Images

Pri izbiri novega televizorja je treba upoštevati nekaj zelo pomembnih dejavnikov - tisti, na katerega morda najprej pomislite, verjetno ne bo pravi.

Foto: Getty Images

Pri nakupu novega televizorja za dnevno sobo ali nek drug prostor v stanovanju je dobro pred nakupom preveriti nekaj pomembnih dejavnikov, s katerimi boste zagotovili najboljšo možno izkušnjo gledanja.

Največja napaka, ki si jo pri izbiri novega televizorja privošči nemalo kupcev, je, da izbiro pogojujejo predvsem ali kar izključno na podlagi razpoložljivega prostora zanj, ugotavljajo pri Telekomovem Tehniku. Pri izbiri primerne velikosti televizorja je veliko pomembnejša razdalja, od koder bomo spremljali vsebine ne tem televizorju, kot razpoložljivi prostor na polici ali v omari.

Ni dobro niti preblizu niti predaleč

V prispevku na Telekomovem Tehniku so pojasnili, kako se glede na oddaljenost gledalca od televizorja opredeli optimalna velikost televizorja, in izpostavili še en zelo pomemben dejavnik pri nakupu televizorja: razločljivost vsebin, kar ni enako razločljivosti zaslona.

Za lažjo predstavo se spomnite, kako med gledanjem preblizu zaslona vidite pike, predaleč od zaslona pa lahko zgrešite podrobnosti. V omenjenem prispevku podajajo tudi izračune glede na velikost zaslona televizorja in njegovo nazivno ločljivost (SD, HD, Full HD, 4K, 8K).

Kliknite fotografijo za ogled celotnega prispevka "Vodič za optimalni nakup televizorja. Ne storite napake, ki so jo mnogi pred vami!" na Telekomovem Tehniku. | Foto: Kliknite fotografijo za ogled celotnega prispevka "Vodič za optimalni nakup televizorja. Ne storite napake, ki so jo mnogi pred vami!" na Telekomovem Tehniku.

Pika zaslona lahko naredi samo dvoje

Ali ste bili kdaj v dvomih zaradi različnih okrajšav, ki se pojavljajo ob opisih značilnostih zaslonov televizorjev (LCD, LED, OLED, QLED)? Velikokrat gre za stare tehnologije, ki si skušajo nadeti novo preobleko, je zapisal Marjan Kodelja v prispevku o zaslonih televizorjev na Telekomovem Tehniku: "Kot bi hlapca oblekli v kraljevska oblačila in pričakovali, da se bo obnašal kot monarh!"

Pika je lahko izvor svetlobe, začenja svoja pojasnila o delovanju zaslonov v prispevku na Telekomovem Tehniku. Tako je lahko tudi svetloba tista, ki prav tako pomaga pri odločitvi za najprimernejši novi televizor.

Kliknite fotografijo za ogled celotnega prispevka "Spoznajte zaslone, da bo nakup pameten," na Telekomovem Tehniku. | Foto: Kliknite fotografijo za ogled celotnega prispevka "Spoznajte zaslone, da bo nakup pameten," na Telekomovem Tehniku.

Ne spreglejte