SiolNET. Digisvet Tehnik
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bolje kriptomilijonar kot kriptoosmoljenec pravi stari čebelji pregovor. TOP 5 najboljših aplikacij za začetnike.

0

termometer

Kripto |  | Foto: Telekomov Tehnik
Foto: Telekomov Tehnik

Ste med tistimi, ki se ne morejo načuditi nečemu tako neoprijemljivemu, kot so kriptovalute, in prisegate le na stare dobre novce, ali med tistimi, ki vas ta svet neznansko navdušuje in privlači?

Če ste vsaj srednje generacije, potem ste zagotovo gledali risanko Čebelica Maja. Kronično zaskrbljeni trotek Vili s pesimistično držo do vsega je ob življenjskih dilemah vedno postregel s pregovorom. Kaj menite, kaj bi vam odgovoril na vprašanje, ali se podati v svet trgovanja s kriptovalutami? Za tiste, ki nameravajo špekulirati na borzi, bomo tudi mi špekulirali, kaj bi Vili odgovoril. Rekel bi: »Star čebelji pregovor pravi ...

  • V letih medenih vse polno se čebelarjev pojavi, toda le eno brezplodno vse špekulante ozdravi.
  • Kdor zna s čebelami ravnati, ni treba se pika mu bati.
  • Tisti, ki se mu cedita med in mleko, se ne ukvarja s čebelami in kravami.
  • Če dobre uspehe z desetimi panji dosežeš, ne misli, da se s stotimi prav tako dobro odrežeš.

Znate povezati te odgovore s spuščanjem v neznane vode? Da se ne boste povsem nepripravljeni lotili trgovanja s kriptovalutami, smo za vas izbrskali nekaj aplikacij, ki vam morda lahko olajšajo odločitve ali trgovanje. Ustvarjene so bolj za pomoč začetnikom na kriptoborznem parketu. Tudi če nimate še nobenih izkušenj, vam bodo te aplikacije pomagale pri nakupu ali prodaji žetonov, upravljanju vašega portfelja in zaščitile bodo vaše naložbe v digitalni denarnici. Princip je pri vseh precej podoben, se pa vseeno nekoliko razlikujejo, zato le najdite zase najbolj ustrezno.

1. CoinBase (za Android in iOS)

Prek 56 milijonov zadovoljnih uporabnikov prisega na to aplikacijo. Coinbase je koristen za nove trgovce s kriptovalutami (Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, BAT, USDT in ZRX.), ker je uporaba mobilne aplikacije preprosta. Ima prijazen vmesnik, ki je zelo intuitiven za začetnike. Na nadzorni plošči lahko upravljate vse svoje posle in celo zaslužite nagrade za določene kovance.

2. Blockchain.com (za Android in iOS)

Verjetno najbolj znano ime med aplikacijami za transakcije s kriptovalutami. Prek 74 milijonov uporabnikov je začelo z njo in večina tudi nadaljuje s svojim trgovanjem prek te aplikacije. Ustvarjalci aplikacije so še posebej ponosni na svoj sistem za varno trgovanje. Blockchain podpira veliko število kriptovalut in uporabnikom omogoča nezapleteno shranjevanje, nakup, prodajo in upravljanje njihovih valut. Digitalna denarnica služi tudi kot obrestni račun, kar vam omogoča, da zaslužite do 12 odstotkov, ko odprete varčevalni račun.

3. eToro (za Android in iOS)

Platforma eToro olajša trgovanje s kriptovalutami, vendar se bolj opira na kratkoročno kot dolgoročno trgovanje. eToro ponuja dragocene podatke svojih najuspešnejših spletnih trgovcev (drugih uporabnikov), ki vam pomagajo pri ustreznejših odločitvah. Ker vam ne zaračunajo provizije, je platforma privlačnejša od konkurentov. Pravzaprav ne boste »suženj« nobene od kriptovalut, s katerimi trgujete, dokler ne nakažete denarja, tako kot pri drugih platformah za trgovanje. eToro ni samo mesto za spletno trgovino ‒ je tudi platforma za povezovanje in deljenje trgovalnih strategij z drugimi trgovci.

4. Delta (za Android in iOS)

Aplikacijo so začetniki takoj posvojili, saj lepo in zvezno po korakih vodi do dobrega vpogleda v svet trgovanja, podprtega z znanjem. Omogoča trgovanje s prek 7.000 kriptovalutami. Podatki iz aplikacije se sinhronizirajo v več napravah, tako da lahko do njih dostopate od koderkoli. Prav tako pridobite analizo vaše zgodovine trgovanja, sredstev, poslov, naložb, dobička in izgub v različnih časovnih obdobjih, ne glede na to, ali trgujete z delnicami ali kriptovalutami.

5. Exodus (za Android in iOS)

Exodus vam omogoča, da zaščitite, upravljate in izmenjujete svoje najljubše kriptovalute, kot so Bitcoin, Ethereum, Ripple in druge. Je varen in intuitiven za tiste, ki nimajo izkušenj z bitcoini in drugimi kriptovalutami. Upravljajte svoje bogastvo v digitalni denarnici s tehnologijo veriženja podatkov (blockchain), ki združuje tehnologijo in pregleden način spremljanja dogajanja na virtualnem kriptoparketu v živo, saj se podatki posodabljajo v realnem času. Kupujete in prodajate eno digitalno sredstvo za drugega, ne da bi vam bilo potrebno trgovanje urejati prek uradne borze. Vse se zgodi z le nekaj kliki, hkrati pa ohranite zasebnost in nadzor. Registracija ni potrebna, vi pa nadzirate svoje zasebne ključe.

Ob koncu je treba povedati, da je morda smiselno nameniti pozornost oceni, kako varna je aplikacija za trgovanje z delnicami in kriptovalutami, in ugotoviti, katera vam je pisana na kožo. Princip delovanja pa je, kot smo že omenili, pri večini zelo podoben.

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin