Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 3. 2021,
18.01

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Telekom Slovenije NEO

Torek, 2. 3. 2021, 18.01

3 leta, 1 mesec

10.000 korakov dnevno za zdravje, le 4 koraki za priklop fiksnih storitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
Neo | Foto Telekomov Tehnik

Foto: Telekomov Tehnik

Če želimo svoje fizično zdravje ohranjati, je po priporočilu zdravnikov potrebno vsak dan narediti 10.000 korakov ne glede na vreme, razpoložljivost časa in voljo. Če pa se želimo znebiti slabe volje zaradi prepočasnega interneta, ki moti naše sestanke prek videokonferenc, slabega signala WiFi, ki na drugem koncu stanovanja ne deluje, kot bi moral, premalo televizijskih programov, omejitev pri klicih in prenosu podatkov in podobno, lahko to storimo vsak trenutek, saj je sila preprosto.

Kako se lotiti?

Nikar naj vam ne vzame volje, če se ne morete takoj odločiti, kateri od paketov iz bogate ponudbe na Telekomovi spletni strani bi bil za vas najprimernejši. Prijazni svetovalci se bodo z vami pogovorili o vašem načinu življenja in potrebah po sodobnih komunikacijskih poteh. Zagotovo vam bodo dobro svetovali!

V stik z njimi pa lahko stopite na naslednje načine:

  • prek spletne strani www.telekom.si;
  • vsa vprašanja lahko pošljete na info@telekom.si;
  • prek Telekomovega centra ali pooblaščenih prodajalcev (trenutno epidemiološke razmere dopuščajo samo prevzem blaga v centrih, pozanimajte se, preden se odpravite na pot)
  • prek brezplačne telefonske številke 080 8000.

Tako, 1. korak (naročilo storitev) smo naredili. Vse, kar boste ob podpisu pogodbe potrebovali, so osebni podatki, davčna številka in naslov priključka ali številka stanovanja.

Vedno na koncu sta dve poti, izbereš pa tisto, ki je ni ...

Se spomnite teh vrstic, ki nam jih je leta 1991 prepeval Vili Resnik s Pop Designom? Nikar naj vas ne skrbi, če do vašega doma ni priključka. Telekomov tehnik si pride ogledat teren in oceni, kakšna rešitev bi bila najboljša. Omrežje se lahko dogradi in pripelje do vašega doma. Če to ni možno, se lahko uporabi bazno postajo in tehnologijo LTE, prek katere se vzpostavi internetno povezavo in televizijski sprejem. Veliko lažje pa je, če omrežna infrastruktura že obstaja, naj bo to optično omrežje ali bakreno. Tudi 2. korak (ogled terena) je opravljen.

Tudi Rim ni nastal v eni noči

Če se izkaže, da priključna točka Telekoma Slovenije ne obstaja, bo omrežje potrebno dograditi. Treba se je zavedati, da je to kar velik gradbeni zalogaj. Kako dolgo tak postopek traja, je odvisno od več dejavnikov, na primer ali je teren raven ali strm, kako zahtevna bo gradnja, ali je dokumentacija popolna ali pomanjkljiva, od postopkov pridobivanja soglasij, nas spremlja lepo ali slabo vreme, ki ne dopušča nemotenega dela, do tega, ali se naročniki takrat strinjajo z izkopom (vrtovi ipd.). Če na srečo priključna točka Telekoma Slovenije obstaja, naročnik le še prejme termin obiska ob podpisu pogodbe. Tako smo že skoraj pri koncu in tudi 3. korak (dograditev omrežja) je opravljen.

Neo | Foto: Telekomov Tehnik Foto: Telekomov Tehnik

Obisk, ki se ga vedno vsi razveselijo

Prek SMS-sporočila boste prejeli obvestilo, kdaj vas bo obiskal tehnik iz Telekoma Slovenije, da vklopi storitev, ki ste jo izbrali. Priklopil bo modem, vzpostavil internet in WiFi, priklopil TV-komunikator in preveril delovanje vseh storitev. Če pred tem niste sami poskrbeli za interno instalacijo, je priklop prav tako možen, le da to tehnik stori prek UTP-kablov ali brezžične povezave PLC. Obisk tehnika Telekoma Slovenije je 4. korak. Tako, prikorakali ste do konca. Prvi korak je vedno najpomembnejši, a zadnji poveže vse v celoto.

Oglejte si nazoren in poučen video, kako preprosto je priti do najboljših storitev Telekoma Slovenije.

Ali ste vedeli?

PLC je brezžični sistem, ki poskrbi, da je pokritost s signalom WiFi odlična tudi v večjih stanovanjih ali hišah. Potrebujemo eno napravo PLC WiFi in eno napravo PLC, ki jo z UTP-kablom povežemo z modemom. Telekomunikacijski signal teče po električni napeljavi. Tako internet pripeljemo prav v vsak kotiček doma in z njim ne bomo imeli več težav. Še posebej pa je brezžični sistem priročen zato, ker zanj ni potrebnih nobenih gradbenih del, niti vrtanja. Za priklop dodatne televizije potrebujemo dve napravi PLC: eno napravo PLC povežemo z UTP-kablom z modemom, drugo napravo PLC pa povežemo z UTP-kablom s TV-komunikatorjem. Povezava med njimi se vzpostavi samodejno.

Nasvet!

Zaradi povečanih potreb uporabe interneta in več dela od doma ena dostopna točka WiFi skorajda ni več dovolj. Omislite si Turbo WiFi. To je močnejši modem, ki ima ojačevalec, in omogoča, da v eno skupno omrežje (z istim imenom in geslom) povežete več dostopnih točk, ki med seboj sodelujejo in ustvarijo vrhunsko pokritost, tudi zunaj doma.

Čisto na koncu vam bomo poslali anketo zadovoljstva. Ni nam vseeno, kako ste z našimi storitvami in ponudbo zadovoljni. Vaše mnenje nam ogromno pomeni, saj se trudimo, da ne bi česarkoli spregledali.

Neo | Foto: Telekomov Tehnik Foto: Telekomov Tehnik

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku.

Ne spreglejte