SiolNET. Digisvet Novice
9,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Znan slovenski prodajalec luksuznih vozil s polnim plinom v kriptovalute

9,01

termometer

Lamborghini
Foto: Reuters

Zdravko Poljašević, direktor družbe Kreativni najemi, ki prodaja nova in rabljena vozila ter iz tujine uvaža luksuzne avtomobile, bo prevzel vodilno vlogo v podjetju Zavod Auresco, ki izdaja kriptovaluto Xaurum. To sicer ni prvi Poljaševićev izlet v svet kriptovalut, decembra lani je postal direktor še enega svetovno znanega slovenskega kriptopodjetja. 

Dosedanji vodja projekta Xaurum, ki stoji za istoimensko kriptovaluto s kritjem v zlatu, Gašper Kenda, bo upravljanje poslovnih vidikov podjetja Zavod Auresco oziroma projekta Xaurum prepustil Zdravku Poljaševiću, sam pa se bo posvetil nadaljnjemu razvoju kriptovalute.

Gašper Kenda bo prevzel tudi ambasadorsko vlogo za mednarodno promocijo xauruma, so iz Zavoda Auresco sporočili v izjavi za javnost. Kliknite fotografijo za več informacij o kriptovaluti xaurum. Gašper Kenda bo prevzel tudi ambasadorsko vlogo za mednarodno promocijo xauruma, so iz Zavoda Auresco sporočili v izjavi za javnost. Kliknite fotografijo za več informacij o kriptovaluti xaurum. Foto: Planet TV

Poljašević: "Xaurum lahko spremeni pogled na svet"

Zdravko Poljašević bo vodenje projekta Xaurum prevzel zato, ker verjame v potencial kriptovalut, da postanejo splošno sprejeto plačilno sredstvo, je dejal ob oznanilu, da prevzema vajeti podjetja Zavod Auresco. 

Opozoril je tudi, da je njegova družba Kreativni najemi, ki je verjetno najbolj znana po blagovni znamki Autobroker by Kreativni najemi, prek katere Poljašević v Slovenijo uvaža luksuzne avtomobile, kriptovaluto xaurum že lani poleti začela sprejemati kot veljavno plačilno sredstvo. 

V prestižnih avtomobilih, ki jih v najem oddaja Autobroker, je bilo v zadnjem letu mogoče opaziti tudi nekatere člane ekipe projekta Xaurum.  |  Foto: Autobroker.si Instagram V prestižnih avtomobilih, ki jih v najem oddaja Autobroker, je bilo v zadnjem letu mogoče opaziti tudi nekatere člane ekipe projekta Xaurum. | Foto: Autobroker.si Instagram

Lamborghini Huracan Performante Digisvet Avtomobilska eksotika, ki jo vozijo tudi slovenski kriptobogataši

Poljašević je napovedal še, da bo njegova glavna naloga pri projektu Xaurum ob okrepitvi prepoznavnosti in splošni uporabnost xauruma predvsem "razpihati meglo insinuacij okrog xauruma in kriptosveta na splošno".

Xaurum vila Gamma Digisvet Konec sanj o luksuznem letovišču na Krku, ki so ga gradili Slovenci

Poljaševič vodi tudi slovenskega kriptovelikana, ki je lani dvignil prah po vsem svetu

Zdravko Poljašević je sicer tudi direktor ljubljanskega podjetja Nicehash, ki je bilo 6. decembra lani žrtev kibernetskega napada, pri katerem so hekerji podjetju ukradli 4.736 bitcoinov v takratni skupni vrednosti več kot 50 milijonov evrov. 

Vodenje Nicehasha je Poljašević prevzel nekaj tednov po incidentu, o katerem so pisali praktično vsi največji svetovni mediji, saj je Nicehash eno od najbolj prepoznavnih podjetij na mednarodni kriptosceni.

Nicehash ima največjo platformo, na kateri se trguje z rudarsko močjo - to pomeni, da lahko uporabniki drugim plačajo za to, da lahko z njihovimi računalniki na daljavo pridobivajo kriptovalute. Nicehash ima največjo platformo, na kateri se trguje z rudarsko močjo - to pomeni, da lahko uporabniki drugim plačajo za to, da lahko z njihovimi računalniki na daljavo pridobivajo kriptovalute. Foto: Matic Tomšič

Bitcoin, evro Digisvet Aplavz okradenemu slovenskemu podjetju: "Drugi bi že zdavnaj propadli"

O prepoznavnosti Nicehasha v svetu sicer veliko pove podatek, da je njihova spletna stran 8. najpogosteje obiskana med vsemi na spletu, ki se ukvarjajo s kriptovalutami

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 66
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin