SiolNET. Digisvet Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ziggie Bag: od zoprnega odpadka do uporabnega kolesarskega dodatka

0

termometer

Kolesarska torbica Ziggie Bag je skoraj v celoti izdelana iz odpadnih kolesarskih zračnic, mladi slovenski podjetniki pa so ji dodali dodatek, ki ga bo vesel vsak uporabnik mobilnega telefona.

Na prvi pogled je Ziggie Bag videti kot številne druge kolesarske torbice, a je posebna vsaj v dveh pogledih, je prepričana skupina mladih slovenskih start-up podjetnikov, ki so tudi vsi po vrsti kolesarski navdušenci. Skoraj v celoti je namreč narejena iz zavrženih kolesarskih zračnic, s čimer je ta zahtevni odpadek dobil novo in predvsem uporabno življenje v svojem svetu kolesarstva.

Proti stresu ob omaganem telefonu

V skladu z dobo nenehne povezanosti, v kateri nam na mobilnih telefonih prevečkrat zmanjka akumulatorske moči, so pomislili tudi na to in v Ziggie Bag vgradili uporaben dodatek: zunanji akumulator (power bank). Z dodatkom je v nujnih primerih mobilni napravi, ki ji je zmanjkalo moči, mogoče vdahniti še nekaj življenja in tako morda opraviti nujen klic ali pridobiti pomemben podatek.

Na sprednjo stran torbice so dodali LED-diodo, ki lahko še poveča vidnost kolesarja v prometu tako, da nadomesti ali – še boljše – nadgradi osvetlitev samostojne sprednje luči kolesa. Čeprav je namenjena predvsem kolesarjem, so prepričani, da bo koristna tudi ob številnih drugih vsakodnevnih opravilih.

Prihodnji mesec želijo na Kickstarter

O do okolja prijazni torbici so mladi kolesarji začeli razmišljati lansko poletje in že izdelali nekaj prototipov. Menijo, da je prav letošnje leto, ko je Ljubljana zelena prestolnica Evrope, pravi čas, da dosežejo večji preboj v javnosti, nam je pojasnil eden od snovalcev Žiga Bauer.

Predvidoma prihodnji mesec bodo s svojo idejo poskusili prepričati tudi podpornike zunaj Slovenije, saj načrtujejo kampanjo na platformi Kickstarter. Verjamejo, da se odpadki, ki bi sicer zahtevali zamudno ter drago obdelavo in uničenje, lahko uporabijo za ustvarjanje zanimivega in uporabnega izdelka, ki se lahko povsem enakovredno kosa s tistimi iz novih materialov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin