Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
16. 8. 2016,
10.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Hrvaška predčasne volitve Sabor Pokemon Go Pokemon Milan Bandić

Torek, 16. 8. 2016, 10.52

6 let, 6 mesecev

Zakaj bi na Hrvaškem lovili Pokemone, če lahko lovijo tamkajšnje politike?

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Foto: Facebook

Po vzoru izjemno priljubljene igre Pokemon Go bodo danes na Hrvaškem ponudili igro PolitikoN1 Go, kjer ne bodo lovili navideznih pošasti, temveč podobe hrvaških politikov.

S to igro so izkoristili idejo igre, ki je povzročila množično svetovno evforijo, in jo prilagodili krajevni temi, so pojasnili pri hrvaški podružnici regionalne televizije N1, ki stoji za projektom igre PolitikoN1 Go. Obenem upajo, da bo ta igra njihov prispevek k ozaveščanju pred izrednimi parlamentarnimi volitvami, ki bodo na Hrvaškem 11. septembra, saj bodo ob podobi vsakega politika navedeni njegovo ime, strankarska pripadnost in funkcija oziroma vloga.

Kaj bo mogoče narediti z ujetimi politiki?

Podobe politikov je mogoče ujeti na skoraj enak način, kot se v igri Pokemon Go lovi navidezne pošasti, kar seveda prinaša točke. A da ne bi ostalo samo pri točkah, so razvijalci igre poskrbeli, da se je z "ujetimi politiki" nato mogoče fotografirati in te fotografije deliti na družbenih omrežjih.

V igri PolitikoN1 Go se v primerjavi z igro Pokemon Go tarče lovi v – volilne skrinjice.

Igra bo na voljo danes od 12. ure dalje, ko bodo na spletnih straneh hrvaške televizije N1 objavili navodila za prenos igre. Vsaj na začetku se bodo v lov na hrvaške politike podali le imetniki mobilnih naprav z operacijskim sistemom Android.

Avtorji igre so že razkrili en namig: zagrebški župan Milan Bandić bo zagotovo pri eni od zagrebških fontan – kar verjetno ni pretirano daleč niti od resničnega stanja, dodajajo poznavalci razmer v hrvaški prestolnici. Tudi pri drugih politikih bodo njihove lokacije povezane z njihovim življenjem in delom.

Kako igrati

Na prostem bo 50 politikov. Za vsakih deset ujetih politikov igralec dobi višji status, tako se lahko povzpne od mestnega poslanca prek saborskega poslanca in ministra, ko pa ujame vseh 50 politikov, postane – premier.

Avtorji igre obljubljajo, da bodo posebej nagradili tistega, ki bo prvi dosegel premierski status v igri PolitikoN1 Go.

Ne spreglejte