Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 12. 2018,
13.59

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

NEO pametne naprave televizija advertorial Telekom Slovenije

Petek, 28. 12. 2018, 13.59

2 meseca, 1 teden

Vaša želja v slovenščini je njegov ukaz

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
par

NEO – platforma za pametno življenje, ki jo ponuja Telekom Slovenije, na celovit način združuje zabavo, spletne nakupe in varnost ter poveže vaše pametne naprave v pametni dom. Zdaj ste v ospredju vi in vaš čas, tudi kar zadeva televizijo:

Klasični daljinec nam s pritiskanjem gumbov omogoča, da nekako komuniciramo s televizijskim sprejemnikom. Star je približno 75 let in vse kaže, da ga lahko že pospravimo na podstrešje. Tehnološki napredek je tudi na področju spremljanja televizijskih vsebin poskrbel za novo prelomnico. Izkoristil je moč našega glasu za popolnoma nove načine upravljanja hišnih naprav, tudi s televizije.

Moč komunikacije

pogovor prijateljice | Foto:

Ljudje radi komuniciramo. Naš najbolj sofisticiran pripomoček za komuniciranje je glas. Z njim se izražamo, tolažimo, pripovedujemo, pojemo, ukazujemo … Naš glas je odraz našega notranjega sveta. Od razpoloženja, občutkov, strahov, starosti in spola govorca je odvisna barva glasu, ki izraža tudi stopnjo stresa ali naše samozavesti.

Že nekaj časa svoj glas lahko uporabljamo tudi za komuniciranje s pametnim telefonom, ki že zna uporabljati naše glasovne ukaze za iskanje informacij in upravljanje zemljevidov. Tehnologija nam tako pomaga, da svoj glas uporabimo za še udobnejše življenje.

Kaj je lepšega, kot se po dolgem in napornem dnevu udobno namestiti v naslanjač in se samo z izgovorjeno besedo premikati po svojih najljubših TV-vsebinah. Vse to nam omogoča naš najnaprednejši pripomoček – lastni glas, ki tudi spremljanje televizije dviguje na povsem novo raven. In to v slovenščini!

Daljinec – vrata v novi svet

NEO Smartbox deluje v omrežju Telekoma Slovenije. Z njim je iskanje vsebin preprosto, saj bo naredil vse, da vam izpolni prav vsako željo. NEO s svojim daljincem, ki deluje tudi z glasovnimi ukazi v slovenščini, zagotavlja vrhunsko televizijsko izkušnjo.

NEO v povezavi s storitvijo IP-televizije Telekoma Slovenije ponuja neskončno zabavo za vso družino. Z glasovnim ukazom hitro in enostavno poiščemo svojo najljubšo serijo, film ali igralca. Ali pa damo ukaz pametnim napravam v svojem domu.

Kako deluje daljinec NEO?

daljinec NEO | Foto:

Povemo mu, kaj iščemo, in NEO poišče vsebino namesto nas.

Novi daljinec z le nekaj tipkami je enostaven za uporabo. Deluje ne glede na to, v katero smer ga obrnemo, saj ima radijsko povezavo. Poleg tega razume tudi slovensko. Iskanje je seveda mogoče tako v angleškem kot slovenskem jeziku.

Zna se tudi povezati z nekaterimi novejšimi modeli televizorjev, zato drugega daljinca ne potrebujemo. V nastavitvah je treba vključiti funkcijo CEC (Consumer Electronics Control; nadzor nad več napravami z enim daljincem).

Z daljincem v iskalno polje zapišemo iskano vsebino ali preprosto izrečemo svoje želje. NEO Smartbox Telekoma Slovenije upošteva, kakšne vsebine radi gledamo, in nam na ogled ponudi vse, kar je tisti hip na voljo. Pri tem upošteva redni TV-program in vsebine do 7 dni nazaj, posnete vsebine, ki so na voljo 30 dni, in storitve videa na zahtevo. V sistemu NEO lahko označimo, ali nam je vsebina všeč ali ne, kar bo NEO upošteval pri nadaljnjih priporočilih in jih še bolj prilagajal vsakemu uporabniku.

Tudi če ne vemo, kaj bi radi gledali, bo NEO našel odgovor. To mu povemo z ukazom Dolgčas mi je.

Glasovni ukazi v treh korakih:

daljinec NEO | Foto: 1. Na daljincu pritisnemo in DRŽIMO gumb z ikono mikrofona.

2.  Razločno povemo, kaj iščemo, na primer "Planet TV".

3. Spustimo gumb.

Najbolj uporabni ukazi:

  • TV-vsebine: npr. »Filmi«, »Dokumentarni«, »Šport«, »Nogomet«
  • Videoteke: npr. »Videoteke«, »DKino«, »HBO OD«
  • Vsebine za otroke: npr. »Otroški park«, »Risanke«
  • Ime TV-programa: npr. »Planet TV«, »HBO«
  • Ime igralca: npr. »Robert De Niro«, »Julia Roberts«
  • Glasnost: npr. »Glasneje«, »Izklopi zvok«
  • Pametni dom: npr. »NEO, prižgi luči«, »NEO, ugasni luči«
  • Izbrane vsebine: npr. »Dolgčas mi je«, »Priporočila«
  • Splošni ukazi: »Nastavitve«

neo | Foto: Spoznajte novi svet NEO

Na spletni strani NEO lahko naročite brezplačno kodo za 14-dnevni preizkus mobilnega in spletnega dela platforme NEO.

Kako do novega NEO Smartboxa?

Pošljite povpraševanje za NEO Smartbox ali pokličite na brezplačno številko 080 8000.

Platforma NEO, ki je v celoti sad znanja in razvoja Telekoma Slovenije, je že v svojem razvojnem obdobju prejela štiri mednarodna priznanja. Preprosto povejte, kaj želite gledati, in uživajte v izbrani TV-vsebini v trenutku.

Ne spreglejte