SiolNET. Digisvet Novice
5,55

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vam je v nedeljo slabo delal internet? Znano je, kaj je bilo narobe.

5,55

termometer

Cloudflare
Nedeljski izpad interneta je najbolj prizadel uporabnike v Evropi in Združenih državah Amerike. Foto: Cloudflare

Marsikdo je včeraj opazil, da internet ne deluje tako, kot bi moral. Nekatere spletne strani so se nalagale veliko dlje kot sicer, druge se sploh niso odprle. Težava je bila globalna, saj so jo med drugim čutili Amazon, Twitter in Microsoft, in tudi lokalna. V Sloveniji med drugim nekaj časa niso bili dostopni nekateri najbolj obiskani spletni mediji.

Krivec za nastalo situacijo, ki je v nedeljo povzročila kar 3,5-odstotni upad globalnega internetnega prometa, morda največjega v zgodovini, je bilo ameriško podjetje CenturyLink

CenturyLink je ameriški ponudnik internetnih in omrežnih storitev, prek katerega svoje vsebine do uporabnikov dostavljajo številni velikani svetovnega spleta, kot so trgovec Amazon, družbeno omrežje Twitter, tehnološki gigant Microsoft, največji spletni forum Reddit, trgovina z računalniškimi igrami Steam.

Ker se na CenturyLink zanaša tudi veliki ponudnik platforme za distribucijo spletnih vsebin Cloudflare, je marsikateri uporabnik ob poskusu nalaganja spletne strani v nedeljo dobil takšno sporočilo o napaki. Ker se na CenturyLink zanaša tudi veliki ponudnik platforme za distribucijo spletnih vsebin Cloudflare, je marsikateri uporabnik ob poskusu nalaganja spletne strani v nedeljo dobil takšno sporočilo o napaki. Foto: Cloudflare

Zapletena tehnična napaka se je pripetila v enem od internetnih vozlišč podjetja CenturyLink v kanadskem mestu Mississauga. Zaradi narave napake se je težava začela širiti navzven in ohromila še druga CenturyLinkova vozlišča.

Da so odpravili napako oziroma internetni promet speljali mimo vozlišč, ki so povzročala težave, je trajalo kar sedem ur. 

Preberite tudi:

Arnes Digisvet Huda okvara hrbtenice slovenskega spleta je odpravljena

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin