Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
14. 4. 2017,
15.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Huawei pametni telefon Huawei P10 Huawei P10 Plus Leica fotoaparat Nina Šušnjara Aleš Bravničar

Petek, 14. 4. 2017, 15.21

6 let, 7 mesecev

Pametna telefona Huawei P10 in P10 Plus se uradno predstavita Sloveniji

V ospredju današnjih vrhunskih telefonov je – fotoaparat

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Huawei P10, Huawei P10 Plus | Foto Srdjan Cvjetović

Foto: Srdjan Cvjetović

Morda že imamo vtis, da o lastnostih novega Huaweijevega pametnega telefona najvišjega razreda vemo skoraj vse, kar je o njem pomembno vedeti. Ne nazadnje, na Siol.net smo P10 preizkusili že pred dobrim mesecem (Plusa pa še bomo), njegova predprodaja gre v sklepno obdobje, postopoma pa ga tudi umeščajo na police za redno prodajo.

Zato se je Huawei na uradni slovenski predstavitvi pametnih telefonov P10 in P10 Plus usmeril na tisto, s čimer menijo, da bodo najbolj izstopali pred konkurenco: fotografijo. Ne brez razloga, kajti po nekaterih ocenah skoraj 90 odstotkov od več kot tri milijona fotografij, ki nastanejo vsako minuto po vsem svetu, ustvarijo prav pametni telefoni.

Slika je vredna tisoč besed

Huawei v svojem najvišjem razredu pametnih telefonov nadaljuje fotografsko partnerstvo z nemško družbo Leica, ki ga je začel s predhodnikom Huawei P9 in potrdil pri phabletu (križancu med pametnim telefonom in tablico) Huawei Mate 9.

Dvojna kamera Leica 2.0 na modelu P10 je prva z natančno tehnologijo tridimenzionalne prepoznave obrazov, za katero so prepričani, da poudari vsako podrobnost obraza, na pametnem telefonu Huawei P10 Plus pa je njena nadgrajena različica.

O tem, kaj takšen fotoaparat zmore, so povprašali slovenskega fotografa Aleša Bravničarja, za katerega mirno lahko rečemo, da je pred svojimi objektivi slekel največ slovenskih deklet. Tu je nekaj njegovih fotografskih odgovorov.

Fotogalerija
1 / 4

Novosti za zapestje

Na predstavitvi sta svoje mesto dobili tudi druga generacija pametne ure Huawei Watch 2 in luksuzna različica Porsche Design Huawei Smartwatch, ena od njunih skupnih točk je delovanje v mobilnih omrežjih četrte generacije.

Dva modela, vsak v treh barvah

V redni prodaji, tako pri Telekomu Slovenije in drugih slovenskih operaterjih kot pri izbranih prodajalcih, bosta P10 in P10 Plus na voljo v modri, zlati, črni in beli barvi.

Huawei P10 (levo) in P10 Plus (desno), v sredini ena od fotografij, ki jo je fotograf Aleš Bravničar posnel s pametnim telefonom Huawei P10 Plus | Foto: Srdjan Cvjetović Huawei P10 (levo) in P10 Plus (desno), v sredini ena od fotografij, ki jo je fotograf Aleš Bravničar posnel s pametnim telefonom Huawei P10 Plus Foto: Srdjan Cvjetović

V prosti prodaji se bo cena za P10 s štirimi gigabajti delovnega pomnilnika in 64 gigabajti shrambnega prostora gibala med 600 in 650 evri, za P10 Plus, ki bo imel šest gigabajtov delovnega pomnilnika in 128 gigabajtov shrambnega prostora pa bo treba odšteti predvidoma 200 evrov več.

Mobilni operaterji bodo v svojih akcijskih ponudbah ob vezavi naročniškega razmerja za določene naročniške pakete ponudili nižje cene, kar lahko vidimo na primeru ponudbe Telekoma Slovenije.

Ne spreglejte