SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V izrabljenih kartušah za tiskalnike Epson ostaja do 20 odstotkov črnila

3

termometer

 | Foto:
V neki fotokopirnici v ameriškem mestu Seattle so iz radovednosti odprli domnevno prazne kartuše za tiskalnik višjega razreda Epson 9900 in ugotovili, da je v njih ostala petina črnila.

Ko je eden od profesionalnih tiskalnikov v fotokopirnici in tiskarni Bellevue Fine Art v Seattlu v ZDA sporočil, da je raven črnila v kartušah padla pod en odstotek, so v tiskarni iz gole radovednosti preverili, ali to res drži.

Ugotovili so, da je v domnevno izrabljenih 700-mililitrskih kartušah ostalo med 100 in 150 mililitri črnila, kar je med 14 in 21 odstotki izvirne napolnjenosti. V manjših, 350-mililitrskih kartušah je bilo še od 60 do 80 mililitrov črnila. Kartuše za tiskalnik višjega razreda Epson 9900 tako še zdaleč niso bile prazne, pa vendar ta ni hotel več tiskati.

Tiskarsko podjetje, kot je Bellevue Fine Art, komplet profesionalnih barvnih kartuš porabi v vsega nekaj tednih. Ker še zdaleč niso poceni – 700-mililitrska črna kartuša stane približno 200 evrov –, se zdi zgoraj opisana potratnost prav absurdna. Kot je povedal predstavnik podjetja Bellevue Fine Art, pa proizvajalec tiskalnikov Epson na več njihovih vprašanj glede domnevno praznih kartuš ni odgovoril.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin