SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi vi polnite baterijo telefona večkrat dnevno?

1

termometer

Katera specifikacija pretehta vašo izbiro pri nakupu pametnega telefona? Britanci v en glas pravijo, da je to zmogljivost baterije.

Zmogljivost baterije je celo pomembnejša od znamke, hitrosti procesorja in kakovosti kamere. Ko so pri podjetju GMI izvedli raziskavo, vanjo pa vključili tisoč Britancev, so Britance vprašali, katera specifikacija telefona jih prepriča v nakup. Kar devet od desetih je odgovorilo, da jim zmogljivost baterije izredno pomeni.

Znamka prepriča 68 odstotkov Britancev, medtem ko ima 26 odstotkov nevtralen odnos do nje, s 67 odstotki pa so Britanci izpostavili tudi hitrost procesorja. Četrtina se požvižga nanjo.

Britanci o varčevanju baterije Raziskava kaže tudi, da uporabniki izključijo Bluetooth, GPS in WiFi, ko teh storitev ne potrebujejo. Kar 40 odstotkov v želji po varčevanju baterije zmanjša osvetljenost zaslona, ki velja za eno najbolj učinkovitih metod varčevanja baterije.

Zakaj je baterija tako odločilna? Preprosto: ob njenem iztrošenju ne moremo uporabljati niti osnovnih funkcij, ki nam jih nudi telefon. V ta namen pet odstotkov anketirancev seboj nosi celo rezervno baterijo. Polovica anketirancev mora dnevno polniti baterijo telefona, 10 odstotkov celo večkrat dnevno. Tretjina pa ima, bi rekli slednji, srečo, saj jo polnijo na dva oziroma tri dni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin