SiolNET. Digisvet Novice
1,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi Panasonic, ARM in britanska operaterja obrnili hrbet Huaweiu

1,34

termometer

Panasonic
Panasonic je Huaweiu ustavil dobavo vseh izdelkov, ki jih zajemajo nedavne ameriške omejitve (vsaj 25-odstotni delež ameriških tehnologij), toda drugi viri to zanikajo. Foto: Reuters

Japonsko podjetje Panasonic bo v skladu z nedavno ameriško prepovedjo poslovanja s podjetji, ki predstavljajo grožnjo za ameriško nacionalno varnost, omejilo poslovanje s kitajskim tehnološkim podjetjem Huawei. Svoje dobave Huaweiu naj bi ustavil tudi britanski proizvajalec procesorjev ARM.

"Ustavljamo poslovanje s podjetjem Huawei, kot to zahtevajo omejitve Združenih držav Amerike," so sporočili iz japonskega tehnološkega podjetja Panasonic.

Ameriška prepoved se namreč ne nanaša samo na ameriška podjetja, temveč tudi na vse izdelke, ki vsebujejo pomemben delež (natančneje: vsaj 25 odstotkov) ameriške tehnologije, zato bodo Japonci to prekinitev izvajali samo pri takšnih izdelkih.

Deutsche Telekom Digisvet Deutsche Telekom: Ob morebitni prepovedi Huaweia bo evropski 5G zamujal vsaj dve leti

Seznam se daljša

Kot je še poročala britanska medijska hiša BBC, razmere glede Panasonicovega stališča očitno niso povsem jasne, saj je na kitajski spletni strani družbe Panasonic objavljeno, da bo Panasonic nadaljeval dobavo svojih izdelkov Huaweiu.

Med tistimi, za katere je BBC izvedel, da bodo ustavili svoje dobave Huaweiu, je tudi britanski proizvajalec procesorjev ARM, ki naj bi o tem, da to morajo narediti, svoje zaposlene seznanil z interno okrožnico.

Britanska mobilna operaterja Vodafone in EE sta odpovedala začetek prodaje pametnega telefona Huawei Mate 20 X 5G, ki bi bil med prvimi na (britanskem) trgu s podporo za najnovejšo, peto generacijo mobilne telefonije. Tudi japonska Softbank in KDDI sta napovedala, da za zdaj ne bosta prodajala Huaweievih telefonov.

Očitno se uresničujejo napovedi, da bo ta politično-trgovinska vojna imela hude posledice za evropski trg mobilne telefonije ter povzročila zamude pri začetku delovanja komercialnih omrežij 5G.

Preberite še:

Google, Kitajska Digisvet ZDA prestavile ukrepe proti Huaweiu za 90 dni, Google se je takoj prilagodil Honor 20 Pro Digisvet Huawei trdi, da je "vse OK", pa je res? Novi telefoni govorijo drugo zgodbo. Huawei P30 Lite Digisvet Google miri uporabnike telefonov Huawei: preberite, zakaj je vaših skrbi konec Android, Bugdroid, Google Digisvet Ali bosta Google in Trump uničila Huaweieve sanje? Huawei P Smart Digisvet Šok za Huawei: kaj se bo zgodilo z njegovimi pametnimi telefoni?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin