SiolNET. Digisvet Novice
0,94

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Telekom Slovenije je prvi slovenski operater s pomembnim certifikatom

0,94

termometer

Telekom SLovenije
Foto: Siol.net

Telekom Slovenije je kot prvi slovenski operater prejel mednarodni certifikat MEF CE 2.0. Z njim podjetje izkazuje zanesljivost in tehnološko naprednost omrežja ter skladnost z mednarodnimi standardi za zagotavljanje kakovosti podatkovnih storitev, namenjenih poslovnim uporabnikom in gostovanju med operaterji, so zapisali v sporočilu za javnost.

Skladno z navedenim certifikatom Telekom Slovenije v sodelovanju z Olympic Broadcasting Services (OBS) med zimskimi olimpijskimi igrami zagotavlja tudi mednarodno podatkovno povezavo med Slovenijo in Južno Korejo. Certifikat je Telekomu Slovenije po temeljitem preverjanju, ki je vključevalo več kot 600 testov, podelilo mednarodno združenje Metro Ethernet Forum (MEF) za razvoj in standardizacijo storitev CE (Carrier Ethernet).

Certifikat potrjuje kakovost in uspešno nadgradnjo omrežja

Certifikat MEF CE 2.0 potrjuje kakovost omrežja in zanesljivost širokopasovnega podatkovnega prenosa med omrežji LAN (Local Area Network). Hkrati potrjuje tudi uspešno nadgradnjo in konsolidacijo omrežja, ki jo je Telekom Slovenije z uvajanjem novih tehnologij izpeljal v preteklem letu. S tem je na eni strani zagotovil platformo za zagotavljanje celovitih in zanesljivih storitev zasebnih omrežij in internetnega dostopa podjetjem, izobraževalnim in javnim ustanovam ter državnim organom, hkrati pa tudi lažje delovanje na področju mednarodnega medoperaterskega povezovanja.

Mednarodna povezava med Slovenijo in Južno Korejo

Telekom Slovenije je mednarodno povezavo, prek katere deluje videoprenos, v skladu s certifikatom MEF CE 2.0 prvič zagotovil med Slovenijo in Južno Korejo, in sicer v obdobju zimskih olimpijskih iger. Tako lahko naročnik podatkovnega prenosa med drugim na posebnem uporabniškem portalu spremlja različne parametre, prek katerih ima vpogled v kakovost zagotavljanja storitve, in preverja skladnost te z dogovorom o ravni storitev - SLA (Service Level Agreement).

Z novim omrežjem 5G, ki je testno na voljo na prizorišču zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu, je možno športne dogodke spremljati tudi neposredno s kamer v živo. Z novim omrežjem 5G, ki je testno na voljo na prizorišču zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu, je možno športne dogodke spremljati tudi neposredno s kamer v živo. Foto: Thinkstock

Pri tem se parametri zagotavljanja storitev beležijo v realnem času, tako da ima naročnik stalen nadzor nad povezavo in lahko samostojno pripravlja poročila o njenem stanju v skladu s svojimi potrebami. V povezavi z novim omrežjem 5G, ki je testno na voljo na prizorišču zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu, pa je mogoče športne dogodke spremljati tudi neposredno s kamer, ki spremljajo tekmovalce v živo, s čimer se gledalci še bolj približajo dogajanju. Novost letošnjih olimpijskih iger je tudi izkušnja navidezne in obogatene resničnosti športnih dogodkov.

Zavezanost k poslovni odličnosti

Telekom Slovenije s pridobljenim certifikatom izkazuje svojo zavezanost poslovni odličnosti ter zagotavljanju zanesljivosti in kakovosti storitev, in sicer tako končnim uporabnikom kot na ravni medoperaterskega sodelovanja. Hkrati se zavezuje k nadaljnjemu razvoju in zagotavljanju kakovosti sistemov in storitev skladno z razvojem MEF-standardizacije.

Metro Ethernet Forum, katerega član je tudi Telekom Slovenije, je mednarodna nepridobitna organizacija, ki spodbuja razvoj in standardizacijo storitev CE. Ponudnikom storitev omogoča vzpostavitev globalnega ekosistema komunikacijskih omrežij, ki zagotavljajo agilne, zanesljive in medsebojno usklajene storitve glede na potrebe digitalnega gospodarstva, pa tudi intenzivno globalno povezovanje prek različnih omrežnih virov in zmožnosti zagotavljanja storitev.

Pri tem se trudijo za razvoj zagotavljanja storitev prek avtomatiziranih, virtualnih med seboj povezanih omrežij, ki temeljijo na tehnologijah Lifecycle Service Orchestration (LSO), Software-defined Networking (SDN) in Network Functions Virtualization (NFV).

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • teja / 14.02.2018. ob 10:55 0 0

  ne pomagajo ti certifikati kaj dosti, če imaš še vedno najdražje pakete...

  0 0
 • Luksy82 / 13.02.2018. ob 21:14 0 0

  Lahk ma 1000 certifikatov a se vedno ga na periferiji poseka a1 na celi crti. Drugace pa tole bolj spada pod reklame kot pod novice

  0 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin