Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
26. 1. 2016,
9.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Samsung aplikacije iOS Apple mobilne naprave iPhone iPad

Torek, 26. 1. 2016, 9.47

8 let

Samsung želi (skoraj) vse svoje aplikacije razviti tudi za iOS

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Južnokorejski proizvajalec (za zdaj še neuradno) namerava skoraj vse, če ne kar vse svoje aplikacije razviti tudi za Applov operacijski sistem za mobilne naprave.

Nekaj Samsungovih aplikacij že deluje na operacijskem sistemu iOS, v začetku meseca pa so napovedali, da bodo podporo za svojo pametno uro Gear S2 zagotovili tudi lastnikom naprav z Applovim operacijskim sistemom za mobilne naprave.

Če gre verjeti dobro obveščenemu viru znotraj Samsunga, na katerega se sklicuje portal SamMobile, si bodo Južni Korejci prizadevali še letos skoraj vse ali kar vse svoje aplikacije razviti tudi za uporabo na Applovih mobilnih naprav iPhone in iPad. Najprej predvidoma rekreacija in zdravje, potem domača zabava Najprej bodo predvidoma naredili aplikacijo za rekreacijo in šport Gear Fit Manager, ki bo omogočila združenje športne naprave Gear Fit s pametnimi mobilnimi napravami z Applovim operacijskim sistemom. Temu bo sledila aplikacija S Health, ki prek spremljanja vsakodnevnih dejavnosti, vnosa hrane, spanca in drugih parametrov omogoča celovit nadzor nad telesno dejavnostjo.

Pri Samsungu pa imetnikom Applovih mobilnih naprav ne bodo ponudili le zdravstvenih aplikacij. Na področju domače zabave so na seznamu za iOS še podpora za zaslon (pravzaprav velikansko tablico z zaslonom premera 18,4 palca, kar je 46,7 centimetra) Galaxy View, kar vključuje aplikacijo za daljinec in družinsko medijsko središče Family Square. Internet stvari ne bo ločil med operacijskimi sistemi Napovedana je tudi iOS-različica aplikacije Smart Camera, ki omogoča oddaljeni nadzor nad pametnimi kamerami ter delo z datotekami s slikovnim in video gradivom. Ob tej nadgradnji lahko tudi uporabniki androidne različice računajo na težko pričakovano prenovo uporabniškega vmesnika. Različico za iOS naj bi dobile tudi aplikacije, ki delujejo s slušalkami in zvočniki Samsung Level.

Podpora za sicer konkurenčni operacijski sistem iOS je za Samsung nujna, ko lovi čim boljše izhodiščne položaje v dirki za obetavne priložnosti interneta stvari.

Ne spreglejte