Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
28. 5. 2013,
14.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

pametni telefon

Torek, 28. 5. 2013, 14.45

8 let

Samsung Galaxy SIII gori! (FOTO)

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po nedavnem odmevnem polomu z zoglenelim Applovim telefonom iPhone 4 se je na omrežju Reddit oglasil še razburjen lastnik skupka stopljene plastike z napisom Samsung.

Primer še zdaleč ni osamljen, saj novice o dimu iz priključkov micro-USB stalno curljajo z vsega sveta, a sta v večini tovrstnih nesreč vmes bodisi polnilec bodisi baterija tretjega proizvajalca. Glavni krivci za poplavo neoriginalnih delov so po mnenju mnogih kitajski in hongkonški Ebay ter njuni številni ekvivalenti, ki praktično za drobiž ponujajo rezervne dele, kot so napajalni kabli, in baterije z višjo kapaciteto.

Lastnik telefona Galaxy SIII, ki želi ostati anonimen, izstopa, saj trdi, da je do spontanega vžiga njegovega pametnega telefona prišlo med običajnim polnjenjem izvirne baterije z licenčnim kablom. Nesrečni polnočni gasilec je na omrežju Reddit potarnal, da se je baterija izjemno napihnila in segrela do te mere, da je začela topiti ohišje, nato pa se je iz pravzaprav že neprepoznavne gmote plastike in tekočih kristalov začelo še kaditi in iskriti, ob čemer so po sobi frčali šrapneli stopljenega polikarbonata.

Baterija ni bila zamenjana nikoli, prav tako je bila nameščena privzeta (stock) različica operacijskega sistema Android. Poleg dejstva, da je ostal brez delujočega telefona, je neimenovani uporabnik užaloščen tudi zaradi luknje, ki jo je SIII izžgal v njegovo najljubšo blazino.

Pred časom je predvsem ameriške japije sicer šokirala novica o samovžigu telefona iPhone 4. Do tega naj bi prišlo med nočnim polnjenjem baterije z uporabo proizvajalčevega polnilnega kabla, lastnica pa je od Appla v zameno za stres in uničen telefon zahtevala posodobljeno različico, tisti čas novi iPhone 4S. Apple se njenim zahtevam ni uklonil, temveč ji je dal ponudbo, ki je zaradi materialnega statusa ni mogla zavrniti – iPhone 4. Lastniki Samsungov s(m)o se takrat še zlobno režali, zdaj pa je videti, da je šalo vzel plamen.

Ne spreglejte