SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Proizvajalci androidnih mobilnih naprav obljubljajo rednejše popravke

1

termometer

Največja do zdaj odkrita pomanjkljivost operacijskega sistema Android je velike proizvajalce, ki ga uporabljajo za svoje mobilne naprave, vendarle prepričala o pogostejših in hitrejših popravkih.

Nekaj dobrega pa je le prinesla ogromna varnostna pomanjkljivost Stagefright, ki je potencialno ogrožala več kot milijardo mobilnih naprav z operacijskim sistemom Android. Google, LG in Samsung so namreč obljubili, da bodo v prihodnje objavljali mesečne varnostne popravke za svoje mobilne naprave. Veliko različic otežuje vzdrževanje Kot enega od razlogov, zakaj so do zdaj takšni popravki prihajali s precejšnjim zamikom, navajajo številne prilagojene različice operacijskega sistema, ki so v uporabi, kar znatno upočasnjuje razvoj vseh primernih posodobitev. Android je namreč odprtokodni sistem in ga proizvajalci, prav tako tudi mobilni operaterji, lahko prilagajajo tudi z dodajanjem svojih programov.

Android je najbolj uporabljan operacijski sistem za mobilne naprave in zato še bolj zanimiv tudi za računalniške nepridiprave. Varnostne popravke za Android razvijajo Googlovi programerji, a je dolžnost in naloga proizvajalcev mobilnih naprav poskrbeti za distribucijo teh popravkov na svoje izdelke. Začasna rešitev: izklopite samodejno nalaganje MMS-sporočil Stagefright, odkrili so ga prejšnji mesec, je toliko bolj nevaren zato, ker napadalcu omogoča prevzem mobilne naprave že s pošiljanjem videosporočila. Dokler ne bodo naredili ustreznega popravka, je v nastavitvah sporočil zelo zaželeno izklopiti samodejno nalaganje prejetih večpredstavnih (MMS) sporočil – neudobje ob ročnem nalaganju prejetih sporočil pristnih pošiljateljev je zanemarljivo majhno v primerjavi s tveganjem, ki obstaja, če se s trenutnim, še nepopravljenim Androidom samodejnemu nalaganju večpredstavnih sporočil ne odpoveste.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin