Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
12. 4. 2018,
4.03

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Natisni članek

Mark Zuckerberg digizgodbe

Četrtek, 12. 4. 2018, 4.03

6 let

Prizor, ki se mu smeji ves svet: poglejte stol, ki so ga dali superbogatašu

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg se je v torek in sredo mudil v ameriškem Kongresu, kjer je zaradi škandala z zlorabo podatkov, ki se je začel prejšnji mesec, odgovarjal na vprašanja glede zasebnosti uporabnikov Facebooka zaskrbljenih senatorjev. Kongres je Zuckerberga pri tem posadil na stol, ki je zaradi nenavadnosti in neprimernosti v zadnjih dneh na spletu zabaval marsikoga. 

Mark Zuckerberg, stol | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc

"Zuckerbergu so na zaslišanju dali otroški sedež," je bil naslov objave na Redditu, z več sto milijoni dnevno aktivnih uporabnikov daleč največjem spletnem forumu. Zraven je bila pripeta zgornja fotografija, zaradi katere je objava postala ena največkrat všečkanih na Redditu ta teden.

Zanimivo je bilo, da so tako senatorji kot poslušalci Zuckerbergovih zaslišanj sedeli na običajnih stolih, ustanovitelj Facebooka pa je dobil zelo nizkega, na katerem bi dlje težko sedel vsak, zato je potreboval dodatno blazino. Poglejte ga še od strani:

Fotografijo smo malce osvetlili, da se bolje vidi nenavadno sedišče, ki ga je Kongres ZDA na zaslišanjih namenil Zuckerbergu. Mark Zuckerberg je visok 1,71 centimetra. To je malce pod svetovnim povprečjem, a vseeno ne tako malo, da bi moral sedeti na takem stolu.  | Foto: Reuters Fotografijo smo malce osvetlili, da se bolje vidi nenavadno sedišče, ki ga je Kongres ZDA na zaslišanjih namenil Zuckerbergu. Mark Zuckerberg je visok 1,71 centimetra. To je malce pod svetovnim povprečjem, a vseeno ne tako malo, da bi moral sedeti na takem stolu. Foto: Reuters

Absurdni prizor je mnoge uporabnike spleta tako zabaval, da so razvili številne teorije, zakaj je Zuckerberg sedel na takšnem stolu. To je nekaj najbolj posrečenih:

- Tisto, na čemer sedi Zuckerberg, v resnici ni blazina, temveč dodatna baterija za Zuckerberga, če bi zaslišanje morebiti trajalo predolgo. Zuckerberg v resnici namreč ni človek, temveč robot, ki ga poganja umetna inteligenca. Poglejte si samo ta prizor:

- Pod Zuckerbegovo zadnjico ni blazina, temveč njegova denarnica. Zuckerberg ima vendarle eno najdebelejših med vsemi ljudmi na svetu, saj vrednost njegovega premoženja znaša 54 milijard evrov, kar pomeni, da je sedmi najbogatejši Zemljan. 

- Zuckerberg v resnici sedi na kovčku, ki vsebuje osebne podatke vseh senatorjev vključno z zgodovino njihovega brskanja po spletu. Če bi kdo začel postavljati pretežka vprašanja, bi samo odprl kovček. 

- Blazina, na kateri sedi Zuckerberg, je brezžično povezana s pametnim telefonom njegovega odvetnika, ki jo upravlja prek aplikacije. Blazina vibrira pod njegovo desno ritnico, da Mark na vprašanje senatorjev odgovori pritrdilno, in pod levo, da odgovori nikalno. Če blazina začne vibrirati pod obema, to pomeni, da se mora Zuckerberg senatorjem zlagati.

Nekateri so opozorili tudi, da Zuckerberg pod suknjičem zagotovo nosi nekaj nevsakdanjega:

Mark Zuckerberg, stol | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc

Pojavile so se teorije, da gre morda za neprebojni jopič, a drugi uporabniki so menili, da ima Zuckerberg pod suknjičem najverjetneje opornico za hrbet, ki mu je pomagala pri lepši drži. Za mizo v Kongresu je na stolu, ki je bil videti precej neudobno, v torek navsezadnje sedel več kot pet ur. 

Ali je Zuckerberg izbiro stola zanj po torkovem zaslišanju kritiziral oziroma se zaradi tega pritožil Kongresu, ni znano, je pa med sredinem zaslišanjem sedel na drugem stolu, ki je bil enak tistim, na katerih so sedeli poslušalci:

Mark Zuckerberg, stol | Foto: YouTube Foto: YouTube

Preberite tudi:

Je to konec teorije zarote o prisluškovanju, ki skrbi ogromno ljudi?

Ne spreglejte